Prostreno.cz

Tymiánové rolky

Tuto bylinku dávali Římané gladiátorum, a vědeli proč. Tymián totiž znamená v překladu „odvaha“.  Dejte si tymián a poznejte svou vnitřní sílu.

13.11.2013 Mikeš
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

877 kJ / 209 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Každý řízek nařízněte podélně až skoro ke druhému kraji jako knihu. Jemně je naklepejte, aby byly obě půlky stejně vysoké, osolte je z obou stran.
  3. Na každé maso položte čtvrtinu sýru, posypte tymiánem, plátek zarolujte, pokud chcete, ovažte nití, a nakonec obalte každou rolku do dvou plátku slaniny.
  4. Pekáč vymažte lžící oleje a vyložte ho plátky cukety a rozpůlenými rajčaty.
  5. Pokapejte zbylým olejem, osolte, opepřete, na zeleninu položte rolády a na ně pak snítky tymiánu.
  6. Pečte asi 45 minut, slanina by měla být zlatá a křupavá, cukety a rajčata křehké. Podávejte s bílým chlebem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    538,20 g
  • Sacharidy:

    62,60 g
    • Cukry:

      51,84 g
  • Tuky:

    442,30 g
  • Vláknina:

    14,90 g

Aktivita pro spálení:

1462 kcal
182

minut jízdy na kole

139

minut běhu

436

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí čtvrtky na mrkvi

(14 hlasů)
1h a 10min
663 kJ

Kuře s baby karotkou

(6 hlasů)
1h a 15min
676 kJ

Kuřecí maso s barevnou paprikou

(8 hlasů)
1h a 5min
720 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tymiánové rolky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba