Prostreno.cz

Vánoční rybí paštika

Vynikající paštika ze pstruha.

06.12.2013 lanvin
1h a 40min

30min příprava

1h a 10min vaření

591 kJ / 141 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Pstruha zevnitř i zvenku osolte, opepřete a pokapejte citrónovou šťávou.
  2. Pstruha zabalte do alobalu spolu s na čtvrtky nakrájenou cibulí a nakrájeným česnekem.
  3. Pečte cca 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
  4. Poté rybu vyjměte z alobalu a nechte vychladnout a odstraňte hlavu, ocas, ploutve a páteř.
  5. Na pánvi s rozpuštěným máslem orestujte na malé kousky nakrájené žampiony, orestované nechte vychladnout.
  6. Rybu, cibuli, natvrdo uvařená vejce, orestované žampiony a vymačkaný toastový chléb rozemelte v mlýnku na maso, směs promíchejte se syrovými vejci, přidejte sekanou petrželku, tymián, pepř, sůl, muškátový oříšek a důkladně promíchejte.
  7. Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem nebo potřete máslem a posypte strouhankou. Připravenou směs vložte do formy a uhlaďte navlhčenou dlaní.
  8. Pečte 30-35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    415,37 g
  • Sacharidy:

    218,03 g
    • Cukry:

      29,09 g
  • Tuky:

    194,15 g
  • Vláknina:

    18,50 g

Aktivita pro spálení:

736 kcal
92

minut jízdy na kole

70

minut běhu

219

minut uklízení





Podobné recepty

Paštika z tuňáka

(13 hlasů)
15min
564 kJ

Paštika z cukety

(14 hlasů)
1h a 20min
536 kJ

Vaječná paštika

(14 hlasů)
1h a 10min
694 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vánoční rybí paštika

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba