Prostreno.cz

Štrůdl s mákem a višněmi z pořadu Když vaří táta

Dobrý voňavý závin pravděpodobně pochází ze Slovenska nebo Maďarska.

22.12.2013 lentilka
55min

25min příprava

30min vaření

991 kJ / 236 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jemně mletý mák povařte v mléce spolu s polovinou vanilkového cukru a citrónovou kůrou tak, aby vznikla hustá kaše.
  2. Přidejte vypeckované višně (mimo sezonu použijte kompotované) a druhou polovinu vanilkového cukru.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C.
  4. Vyndejte těsto z lednice a rozdělte ho na dvě části.
  5. Na pomoučněném válu každou rozválejte do obdélníkového tvaru a potřete trochou rozpuštěného másla.
  6. Makovo-višňovou náplň rozdělte na připravený plát těsta, tak aby nesahala úplně do krajů – na každé straně by měly zbýt aspoň dva centimetry volného těsta.
  7. Těsto opatrně zaviňte, okraje stiskněte k sobě a založte je dolů.
  8. Závin položte na plech, spoj má zůstat vespod.
  9. Stejně zpracujte i druhou polovinu těsta.
  10. Do hrnečku rozklepněte vajíčko a mašlovačkou dobře promíchejte, pak jím potřete oba záviny a dejte je zhruba na čtvrt hodiny do trouby. Jakmile budou krásně zlatavé, rychle s nimi ven!

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    90,20 g
  • Sacharidy:

    371,83 g
    • Cukry:

      106,44 g
  • Tuky:

    230,44 g
  • Vláknina:

    52,50 g

Aktivita pro spálení:

382 kcal
47

minut jízdy na kole

36

minut běhu

114

minut uklízení





Podobné recepty

Broskvový koláč

(15 hlasů)
2h a 10min
878 kJ

Brusinkový chlebíček

(9 hlasů)
1h a 25min
1064 kJ

Rychlý moučník

(10 hlasů)
35min
1896 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

Avatar
Avatar verrca
29.05.2016
Avatar Anonym
13.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Štrůdl s mákem a višněmi z pořadu Když vaří táta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba