Prostreno.cz

Domácí chléb s pivem

Recept na prostý chléb vylepšený půllitrem piva.

20.01.2014 sun
2h a 40min

1h a 20min příprava

1h a 20min vaření

958 kJ / 228 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Mouku prosejte do velké mísy.
  2. Do vlažné vody rozdrobte droždí, rozmíchejte a přidejte k mouce.
  3. Pak přidejte vlažné pivo, sůl a kmín. Těsto krátce zpracujte.
  4. Těsto umístěte na pomoučený vál a zpracujte, abyste vytvořili měkkou kouli.
  5. Hroudu těsta přemístěte do pomoučněné mísy a nechte půl hodiny kynout.
  6. Plech vyložte pečicím papírem. Z těsta vytvořte pecen a položte na plech. Znovu nechte půl hodiny kynout.
  7. Zatím předehřejte troubu na 250 °C.
  8. Chléb pečte půl hodiny při 250 °C, pak snižte teplotu a pečte ještě přibližně 45-50 minut při 180 °C.
  9. Při pečení chléb několikrát potřete vodou s troškou octa.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    124,71 g
  • Sacharidy:

    788,15 g
    • Cukry:

      0,20 g
  • Tuky:

    12,11 g
  • Vláknina:

    49,90 g

Aktivita pro spálení:

343 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

102

minut uklízení





Podobné recepty

Chléb s ovesnými vločkami

(21 hlasů)
1h a 10min
1299 kJ

Chléb se sušenými rajčaty

(5 hlasů)
2h a 20min
921 kJ

Chléb s černým pivem

(21 hlasů)
1h a 10min
1140 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
17.06.2016
Avatar verrca
29.05.2016
Avatar Anonym
13.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí chléb s pivem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba