Prostreno.cz

Bramborový chléb

Upečte si domácí voňavý chléb.

19.02.2014 Mikeš
3h a 0min

2h a 0min příprava

60min vaření

811 kJ / 193 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do mísy rozdrobte droždí, přidejte trochu teplé vody a cukr, vše míchejte, dokud se obojí nerozpustí.
  2. Brambory uvařte a ještě horké oloupejte. Rozmačkejte je na pyré.
  3. Mouku prosejte do velké mísy. Pak přidejte kvásek a teplou vodu. Nakonec osolte a přidejte kmín.
  4. Vypracujte těsto. Zpracujte ho, až bude homogenní, pružné a hladké.
  5. Mísu zakryjte a nechte asi hodinu kynout.
  6. Na válu vytvořte bochník a vložte na pomoučněný plech. Nechte přikryté ještě půl hodiny kynout.
  7. Pečte asi hodinu při 220 °C, dokud nebude hotový.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    125,05 g
  • Sacharidy:

    872,60 g
    • Cukry:

      17,95 g
  • Tuky:

    14,45 g
  • Vláknina:

    57,20 g

Aktivita pro spálení:

430 kcal
53

minut jízdy na kole

40

minut běhu

128

minut uklízení





Podobné recepty

Pesto chléb

(23 hlasů)
2h a 45min
1308 kJ

Chléb s ovesnými vločkami

(21 hlasů)
1h a 10min
1299 kJ

Chléb s černým pivem

(21 hlasů)
1h a 10min
1140 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborový chléb

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba