Prostreno.cz

Nadívaná kuřecí stehna

Kuřecí stehna s červeným zelím.

07.03.2014 lanvin
1h a 40min

20min příprava

1h a 20min vaření

945 kJ / 225 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nakrájenou slaninu nasucho vyškvařte v pánvi s vyšším okrajem.
  2. V momentě, kdy je krásně křupavá, přidejte jednu lžíci másla, nechte rozpustit, promíchejte a přidejte okapané, pokrájené zelí a za stálého míchání duste pět minut.
  3. Přidejte jednu lžičku kmínu, sůl a podle chuti i cukr.
  4. Duste dalších pět minut. Pak směs odstavte a nechte vychladnout.
  5. Kuřecí stehna pořádně osolte a pak je naplňte zhruba polovinou ochuceného zelí – na širší straně stehýnka vždy lehce nadzvedněte kůži a zelí pod ni napěchujte, bát se nemusíte, zelí bude pod kůží držet, jen buďte opatrní, aby jste kůži neprotrhli.
  6. Poté dejte stehna do pekáče, poklaďte 150 g másla pokrájeného na plátky a posypte zbylým kmínem. Pečte hodinu při teplotě 180 °C.
  7. Zbylé zelí zahustěte jíškou – na dvou lžících másla opražte dvě lžíce hladké mouky pěkně dozlatova – a vmíchejte do zelí. Podle chuti jej přislaďte nebo přisolte.
  8. Kuřecí stehna podávejte s bramborovými noky a zelím, přelité vypečenou šťávou.

TIP:

Ochuceným zelím můžete nadívat i celé kuře – zelí dejte do dobře osolené břišní dutiny, důkladně sepněte a pečte, jak jste zvyklí.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    330,61 g
  • Sacharidy:

    82,11 g
    • Cukry:

      38,51 g
  • Tuky:

    360,25 g
  • Vláknina:

    17,50 g

Aktivita pro spálení:

665 kcal
83

minut jízdy na kole

63

minut běhu

198

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí s hříbky

(12 hlasů)
1h a 20min
475 kJ

Kuřecí stehna na mandlích

(8 hlasů)
1h a 20min
542 kJ

Pečená kuřecí stehna

(7 hlasů)
1h a 10min
1027 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Nadívaná kuřecí stehna

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba