Prostreno.cz

Kapustový koláč

Hodně muziky za málo peněz. Kapustový koláč je opravdu geniální: sádlo mu dává šmak, slanina s česnekem říz, kapustičky neopakovatelnou chuť a brambory tu správnou konzistenci.

08.03.2014 lentilka
50min

15min příprava

35min vaření

239 kJ / 57 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kachní sádlo nechte rozpustit ve vetší pánvi s vyšším okrajem, až začne krásně vonět, přidejte slaninu, počkejte, až lehce zhnědne, a vsypte najemno nasekanou cibuli, česnek a za stálého míchání opékejte.
  2. Po zhruba třech až pěti minutách přidejte do pánve růžičkovou kapustu, promíchejte, osolte a opepřete a nechte ji 8–10 minut chytit barvu.
  3. Nakonec přidejte do hrnce brambory, vše dobře promíchejte, podle chuti osolte, opepřete a pak veškerou směs postupně přitlačte ke dnu pánve, aby ho celé zakryla a zároveň držela pohromadě.
  4. Nechte ji klidně trochu připéct. Pak dejte pánev na chvíli do trouby pod gril, aby koláč chytil barvu i svrchu. Podávejte nakrájené na trojúhelníčky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    109,42 g
  • Sacharidy:

    296,60 g
    • Cukry:

      62,48 g
  • Tuky:

    50,50 g
  • Vláknina:

    89,34 g

Aktivita pro spálení:

310 kcal
38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

92

minut uklízení





Podobné recepty

Pastýřův koláč

(24 hlasů)
60min
694 kJ

Koláč s vařenými vejci

(9 hlasů)
45min
786 kJ

Slaný koláč

(16 hlasů)
55min
1207 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kapustový koláč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba