Prostreno.cz

Kuřecí čtvrtky v červeném víně

Kuřecí maso dušené v červeném víně s žampióny.

16.03.2014 lanvin
1h a 15min

15min příprava

60min vaření

555 kJ / 132 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Den před podáváním uložte kuřecí paličky do vhodné nádoby, zalijte vínem, přidejte tymián a přikryté nechte marinovat přes noc v chladu.
  2. V pánvi rozehřejte lžíci másla a orestujte na něm sterilované cibulky, orestované vyndejte na talíř.
  3. Osušte kuře od vína (marinádu si schovejte, budete ji ještě potřebovat) maso osolte, opepřete a osmažte na másle dozlatova, pak maso poprašte moukou, přidejte kuřecí vývar, marinádu, cibulky, na větší kousky nakrájené houby, bobkový list a slaninu.
  4. Duste na mírném plameni přibližně 40 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    209,83 g
  • Sacharidy:

    493,42 g
    • Cukry:

      36,74 g
  • Tuky:

    174,56 g
  • Vláknina:

    155,40 g

Aktivita pro spálení:

1104 kcal
138

minut jízdy na kole

105

minut běhu

329

minut uklízení





Podobné recepty

Plněný kuřecí plátek

(15 hlasů)
1h a 20min
692 kJ

Pečená krůtí stehna

(17 hlasů)
1h a 50min
949 kJ

Krůtí maso zapečené s jablky

(9 hlasů)
1h a 10min
983 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar heenna
04.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí čtvrtky v červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba