Prostreno.cz

Vepřové plátky s voňavou omáčkou

zkuste z kýty místo řízků udělat lahůdku s voňavou omáčkou
28.03.2014 lentilka
50min

15min příprava

35min vaření

970 kJ / 231 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájejte na silnější plátky a jemně je naklepejte,potřete solí a čerstvě mletým pepřem.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno.
  3. V kastrolu rozehřejte část oleje a nechte cibuli i česnek zesklovatět, přidejte badyán , skořici a krátce osmahněte.
  4. Zalijte vínem ,smetanou ve které rozmíchejte škrobovou moučku a zprudka vařte asi 5 minut, až se víno zredukuje a omáčka zhoustne,dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.
  5. V pánvi rozehřejte zbývající olej a vepřové plátky na něm osmahněte z obou stran,maso přendejte do omáčky a ještě 8–10 minut nechte dojít.
  6. Před podáváním posypte nasekaným koriandrem

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    222,28 g
  • Sacharidy:

    258,07 g
    • Cukry:

      12,03 g
  • Tuky:

    242,01 g
  • Vláknina:

    66,92 g

Aktivita pro spálení:

983 kcal
122

minut jízdy na kole

93

minut běhu

293

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar verrca
13.05.2016
Avatar heenna
04.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Skvělá snídaně s jahodami

15min
(20 hlasů)

Omeleta se sýrem

30min
(8 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky s voňavou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba