Prostreno.cz

Pikantní kuřecí stehna z africké kuchyně

ostře kořeněný pokrm z kuřecího masa
28.03.2014 lentilka
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

610 kJ / 145 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kuřecí stehýnka rozdělte v kloubu ostrým nožem, osolte je, okořeňte rozmarýnem a nechte uležet.
  2. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na jemno a orestujte na horkém oleji, přidejte rajský protlak , směs koření Berber a krátce orestujte, nakonec zalijte 1 l vody.
  3. Přidejte kousky kuřete,přikryjte a duste přibližně 40-50 minut, dokud maso nezměkne, v průběhu vaření můžete případně přidat trochu vody.
  4. Krátce před koncem vaření nakrájejte rajčata na malé kostky , přidejte je k masu a krátce povařte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    189,48 g
  • Sacharidy:

    59,55 g
    • Cukry:

      24,15 g
  • Tuky:

    156,24 g
  • Vláknina:

    15,60 g

Aktivita pro spálení:

486 kcal
60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

145

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar verrca
13.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rozmarýn mletý

331 kcal / 100g
B4 g
S64 g
T15 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

řepkový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

rajský protlak

21 kcal / 100g
B1 g
S4 g
T0,5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pikantní kuřecí stehna z africké kuchyně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba