Prostreno.cz

Brambory se slaninou a sýrem

zapečené brambory s bílým vínem,restovanou slaninou a francouzským sýrem
31.03.2014 sun
50min

20min příprava

30min vaření

527 kJ / 125 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200°C
  2. Oloupané brambory uvařte doměkka ,vychladlé oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Slaninu nakrájejte na kostky a orestujte (jen lehce,ne do křupava ) ,orestovanou slaninu vyndejte na papírový ubrousek.
  4. Na stejné pánvi nechte zpěnit nakrájenou šalotku,přidejte víno,které nechte zredukovat na polovinu.
  5. Do zapékací misky dejte vrstvu brambor,posypte je anglickou slaninou , šalotkou , ( i s vínem ),osolte opepřete a přikryjte vrstvou brambor,které osolte opepřete a pokapejte máslem
  6. Pečte v troubě 25-30 minut Před dopečením pokryjte plátky sýra

TIP:

Sýr REBLOCHON je Francouzský sýr ze Savojského regionu. Je vyráběn smícháním mléka od tří různých plemen krav Má oranžovo-žlutou smetanovou kůru, jejíž povrch je trochu pokrytý bílou plísní. Reblochon je plochý kulatý sýr o průměru 13 cm a výšce 3 cm. Obsahuje 45% tuku v sušině. Sýr má svěží houbovou vůní a hladkou, vláčnou a tučnou hmotu. Jemný, krémovitý vnitřek sýru má velice příjemnou, ovocnou chuť, která v ústech zanechává lahodnou oříškovou dochuť.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    140,41 g
  • Sacharidy:

    323,45 g
    • Cukry:

      47,50 g
  • Tuky:

    133,37 g
  • Vláknina:

    43,00 g

Aktivita pro spálení:

494 kcal
61

minut jízdy na kole

47

minut běhu

147

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Brambory se slaninou a sýrem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba