Prostreno.cz

Roláda jako pírko

Nadýchaná piškotová roláda plněná šlehačkou.

09.04.2014 lentilka
3h a 35min

3h a 25min příprava

10min vaření

986 kJ / 235 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Zahřejte troubu na 190 °C.
  2. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a postupně do něj vmíchávejte žloutky a pak i cukr smíchaný se solamylem a citrónovou kůrou. Nešlehejte!
  3. Směs rychle rozetřete na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem a dejte na deset minut zprudka péct.
  4. Horký plát překlopte na utěrku, sejměte papír a srolujte.
  5. Smetanu vyšlehejte dotuha, vmíchejte vanilkový cukr a zakysanou smetanu.
  6. Vlažné těsto rozrolujte, potřete smetanovou směsí a opět zatočte.
  7. Chlaďte přibližně tři hodiny.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    96,84 g
  • Sacharidy:

    339,50 g
    • Cukry:

      308,60 g
  • Tuky:

    166,85 g
  • Vláknina:

    0,25 g

Aktivita pro spálení:

548 kcal
68

minut jízdy na kole

52

minut běhu

163

minut uklízení





Podobné recepty

Tiramisu s lesním ovocem

(19 hlasů)
40min
871 kJ

Čerstvé ovocné špízy

(15 hlasů)
25min
456 kJ

Čokoládový dortík

(16 hlasů)
3h a 45min
1189 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vanilkový cukr

400 kcal / 100g
B0,35 g
S99 g
T0,11 g

solamyl

333 kcal / 100g
B0,4 g
S83 g
T0,4 g

citronová kůra

47 kcal / 100g
B1 g
S16 g
T0,3 g

smetana ke šlehání

340 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T36 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Roláda jako pírko

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba