Prostreno.cz

Velikonoční nádivka plněná vejci

nádivka patří na velikonoční stůl
11.04.2014 Mikeš
1h a 50min

30min příprava

1h a 20min vaření

956 kJ / 228 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřové a uzené maso uvařte doměkka,vyndejte, nechte zchladnout a nakrájejte na menší kousky. Vývar uschovejte. 2Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Rohlíky nakrájejte na kostičky, dejte do velké mísy a pokropte vývarem z masa, aby se pečivo navlhčilo.
  3. Žloutky utřete se změklým máslem a špetkou soli,pak je spolu s masem přidejte k rohlíkům, ochuťte pepřem a muškátovým květem.
  4. Přidejte nasekané kopřivy nebo petrželku a jarní cibulku. Vše promíchejte a podle potřeby přilévejte vývar – směs nesmí být příliš řídká.
  5. Nakonec ušlehejte tuhý sníh z bílků a opatrně jej přidejte do syrové nádivky.
  6. Kulatou dortovou formu s otvorem uprostřed vymažte sádlem, vlijte do ní část směsi, na ni poklaďte vařená vejce a přelijte zbylou směsí – případně do ní vajíčka zatlačte, aby byla schovaná.
  7. Pečte dorůžova v předehřáté troubě, zhruba třicet minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    302,77 g
  • Sacharidy:

    649,04 g
    • Cukry:

      26,32 g
  • Tuky:

    475,00 g
  • Vláknina:

    44,70 g

Aktivita pro spálení:

966 kcal
120

minut jízdy na kole

92

minut běhu

288

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Velikonoční nádivka plněná vejci

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba