Prostreno.cz

Salát z fenyklu

salát z čerstvého fenyklu s žampióny
22.04.2014 lanvin
25min

20min příprava

5min vaření

275 kJ / 65 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Suroviny na zálivku prošlehejte v misce.
  2. Žampióny blanšírujte 3 minuty ve vařící osolené vodě,pak zchlaďte ledovou vodou,nechte dobře okapat ,žampióny nakrájejte na tenké plátky
  3. Fenykl zbavte dvojice svrchních listů,odřízněte i sytě zelené řapíky , bulvu přeřízněte a zbavte košťálu, zbývající listy nakrájejte,dejte do mísy ,pokapejte trochou zálivky a promíchejte ,aby listy nehnědly
  4. Pak na fenykl nasypte plátky žampiónů,pokapejte zbytkem zálivky,posypte pažitkou

TIP:

pokud máte malé žampióny,nemusíte blanširovat


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,46 g
  • Sacharidy:

    106,85 g
    • Cukry:

      44,90 g
  • Tuky:

    87,51 g
  • Vláknina:

    41,35 g

Aktivita pro spálení:

208 kcal
26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z fenyklu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba