Prostreno.cz

Pikantní čokoládový koláč

Koláč s tabascem? Určitě vyzkoušejte!!

22.05.2014 lentilka
1h a 5min

35min příprava

30min vaření

1454 kJ / 347 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Máslo nakrájejte na menší kousky a spolu s nasekanou čokoládou nechte rozehřát ve vodní lázni
  2. Troubu předehřejte na 180°C
  3. Dno formy na pečení 25 x 35 cm (nebo kulatou 28cm) vyložte pečicím papírem
  4. Mouku a kakao prosejte do mísy
  5. Vejce a cukr vyšlehejte na nadýchaný,světlý krém
  6. Do krému lehce vmíchejte vychladlou čokoládu,tabasco ,přidejte prosetou mouku a kakao.
  7. Nakonec vmíchejte mandle
  8. Těsto vlijte do formy,formu vložte do předehřáté trouby; po pětadvaceti minutách povytáhněte mřížku a trochu formou zatřeste.
  9. Pokud se dezert ve středu ještě chvěje, zase troubu zavřete a pečte ještě pět minut. Hotovo je, když povrch připomíná lesklý papír a strany moučníku se odtahují od stěn formy
  10. Nechte upečený moučník ve formě až do úplného vychladnutí

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    91,81 g
  • Sacharidy:

    310,70 g
    • Cukry:

      206,86 g
  • Tuky:

    253,47 g
  • Vláknina:

    29,20 g

Aktivita pro spálení:

314 kcal
39

minut jízdy na kole

29

minut běhu

93

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 6 komentářů

Avatar
Avatar verrca
08.05.2016
Avatar heenna
16.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pikantní čokoládový koláč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba