Prostreno.cz

Hruškový koláč

šťavnaté sladké hrušky a pikantní plísňový sýr tvoří skvělou kombinaci tohoto koláče
25.05.2014 lanvin
1h a 55min

1h a 30min příprava

25min vaření

1147 kJ / 274 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z mouky, másla, sýra, vajíčka a soli vytvořte hladké těsto. Pokud by bylo příliš suché a nespojovalo se, přilijte trochu mléka, aby vzniklo nelepivé kompaktní těsto. Je-li příliš řídké, přidejte trochu mouky. Vytvořte z něj bochánek a zabalený v kuchyňské fólii ho nechte v lednici přibližně hodinu odležet
  2. Pak těsto vyválejte a přeneste do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté koláčové formy,vidličkou propíchejte dno těsta a dejte ho na 8 minut předpéct do trouby předehřáté na 180 ˚C.
  3. Na ještě teplý korpus rozetřete mascarpone, osolte a opepřete .
  4. Na povrh úhledně rozložte na plátky pokrájené hrušky a posypte nastrouhaným sýrem
  5. Pečte 15 minut

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,83 g
  • Sacharidy:

    212,62 g
    • Cukry:

      49,79 g
  • Tuky:

    262,19 g
  • Vláknina:

    19,60 g

Aktivita pro spálení:

443 kcal
55

minut jízdy na kole

42

minut běhu

132

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hruškový koláč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba