Prostreno.cz

Vepřové plátky z kýty

Zkuste vepřovou kýtu místo řízků upravit podle tohoto receptu.

29.05.2014 Mikeš
45min

15min příprava

30min vaření

832 kJ / 198 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájejte na silnější plátky a jemně je naklepejte, potřete solí a čerstvě mletým pepřem.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno.
  3. V kastrolu rozehřejte část oleje a nechte cibuli i česnek zesklovatět, přidejte badyán a skořici a krátce osmahněte.
  4. Zalijte vínem a vývarem a v otevřeném hrnci zprudka vařte asi 5 minut, až se víno zredukuje a omáčka zhoustne, můžete lehce zahustit instantní jíškou.
  5. Dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.
  6. V pánvi rozehřejte zbývající olej a vepřové plátky na něm orestujte z obou stran, maso přendejte do omáčky a ještě 8–10 minut nechte dojít. Pokud vám vadí cibulka, omáčku přeceďte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    202,20 g
  • Sacharidy:

    409,66 g
    • Cukry:

      24,53 g
  • Tuky:

    141,09 g
  • Vláknina:

    229,56 g

Aktivita pro spálení:

880 kcal
110

minut jízdy na kole

83

minut běhu

262

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové kotlety

(7 hlasů)
1h a 20min
1036 kJ

Vepřová panenka se sušenými houbami

(13 hlasů)
1h a 5min
1367 kJ

Vepřové kousky se zeleninou

(12 hlasů)
50min
702 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Míchaná vejce s chřestem

25min
(8 hlasů)

Tousty k snídani

40min
(41 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

50min
(35 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky z kýty

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba