Prostreno.cz

Steak na červeném víně

Hovězí steaky s omáčkou z červeného vína.

03.06.2014 sun
40min

15min příprava

25min vaření

753 kJ / 179 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Steaky opepřete.
  2. Rozpalte velkou, silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem a steaky opékejte 2 – 3 minuty bez obracení, pak je mírně osolte, obraťte a stejným způsobem opečte z druhé strany. Vyjměte z pánve a udržujte v teple.
  3. Snižte plamen a do pánve přidejte máslo a šalotky.
  4. Po dvou minutách, až cibulka změkne, přilijte červené víno a přidejte tymián.
  5. Do omáčky vmíchejte zavařeninu, hořčici, podle chuti osolte a opepřete, vařte 10 minut.
  6. Do hotové omáčky vložte steaky a vše prohřejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    165,14 g
  • Sacharidy:

    83,63 g
    • Cukry:

      38,64 g
  • Tuky:

    115,18 g
  • Vláknina:

    15,15 g

Aktivita pro spálení:

567 kcal
70

minut jízdy na kole

54

minut běhu

169

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí plátky na česneku

(14 hlasů)
1h a 50min
891 kJ

Plněná hovězí sekaná

(20 hlasů)
1h a 40min
879 kJ

Dušené hovězí s voňavou kari pastou

(14 hlasů)
1h a 20min
470 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

Avatar
Avatar verrca
05.05.2016
Avatar heenna
22.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Steak na červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba