Prostreno.cz

Čerstvé jahody a rybíz s krémem

Rychle, snadno a neuvěřitelně chutně.

22.06.2014 sun
40min

30min příprava

10min vaření

880 kJ / 210 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Krém: Žloutky vyklepněte do hrnce o objemu více než půl litru, přidejte cukr, promíchejte a přisypte mouku.
  2. Mléko přelijte do hrnce, vydlabejte do něj obsah jednoho vanilkového lusku a přiveďte k varu. Občas promíchejte.
  3. Mlékem s vanilkou přelijte vaječnou směs, dejte na sporák a za stálého míchání přiveďte k varu – krém krásně zhoustne. Žloutkový krém nechte zcela zchladnout.
  4. Smetanu ušlehejte dotuha a pak ji přimíchejte ke krému.
  5. Omyté ovoce rozdělte do misek, (jahody překrojte) a přelijte krémem. Hned podávejte.

TIP:

K jahodám můžete přidat ostružiny a maliny.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    223,92 g
  • Sacharidy:

    289,98 g
    • Cukry:

      216,50 g
  • Tuky:

    419,46 g
  • Vláknina:

    25,20 g

Aktivita pro spálení:

1373 kcal
171

minut jízdy na kole

130

minut běhu

409

minut uklízení





Podobné recepty

Tiramisu s lesním ovocem

(19 hlasů)
40min
871 kJ

Třešňový clafoutis

(13 hlasů)
45min
1012 kJ

Čerstvé ovocné špízy

(15 hlasů)
25min
456 kJ
Více receptů

Celkem 12 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
21.06.2016
Avatar verrca
04.05.2016
Avatar hedvika
26.04.2016
Avatar hedvika
22.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

jahody

32 kcal / 100g
B0,64 g
S7 g
T0,22 g

žloutek

357,14 kcal / 100g
B15,6 g
S0,59 g
T25,1 g

rybíz červený

56 kcal / 100g
B1 g
S13 g
T0,3 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čerstvé jahody a rybíz s krémem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba