Prostreno.cz

Bezinkový džem se skořicí

Černý bez je typickým keřem českého venkova a jeho vlastností si cenili lidé už odpradávna. Bezinky totiž mají nejen léčivé účinky, ale dají se úspěšně použít i v kuchyni k výrobě různých dobrot.

30.06.2014 Mikeš
40min

20min příprava

20min vaření

856 kJ / 204 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Bezinky s pomocí vidličky odstopkujte, důkladně umyjte a dejte do hrnce.
  2. Přidejte vodu, skořici a 15 minut povařte.
  3. Pak přidejte podle návodu na obalu želírovací cukr a vyndejte skořici.
  4. Hotový džem naplňte jej do sterilizovaných skleniček na zavařeniny, uzavřete a chvíli nechte stát dnem vzhůru.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,50 g
  • Sacharidy:

    1100,00 g
    • Cukry:

      893,00 g
  • Tuky:

    6,50 g
  • Vláknina:

    149,50 g

Aktivita pro spálení:

1049 kcal
131

minut jízdy na kole

99

minut běhu

313

minut uklízení





Podobné recepty

Malinový džem

(15 hlasů)
30min
773 kJ

Rajčatový chilli džem

(12 hlasů)
60min
539 kJ

Jablečné želé

(12 hlasů)
25min
707 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bezinkový džem se skořicí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba