Prostreno.cz

Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem

Ostřejší čatní se skvěle hodí k sýrům, ale podávat ho můžete i k uzené šunce nebo grilovaným masům.

15.08.2014 lanvin
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

999 kJ / 238 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Všechny přísady na čatní vložte do mělkého, spíš širšího kastrolu, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte čtyřicet až pětačtyřicet minut, až švestky změknou.
  2. Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy mírně zhoustne, ale přitom je stále tekuté.
  3. Servírujte ihned nebo přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží dva až tři měsíce.
  4. Každý hermelín nakrájejte na čtyři trojúhelníčky.
  5. Strouhanku smíchejte se sezamem a začněte obalovat. Každý dílek sýru nejprve namočte do vejce a pak do strouhanky a postup ještě jednou zopakujte.
  6. Pak sýry osmažte v rozpáleném oleji.
  7. Podávejte ihned se švestkovým čatní.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    222,60 g
  • Sacharidy:

    1058,33 g
    • Cukry:

      541,42 g
  • Tuky:

    364,75 g
  • Vláknina:

    180,78 g

Aktivita pro spálení:

2010 kcal
251

minut jízdy na kole

191

minut běhu

600

minut uklízení





Podobné recepty

Hermelín s ovocnou salsou

(11 hlasů)
55min
755 kJ

Hermelínový salát

(12 hlasů)
20min
1009 kJ

Hermelín pečený s hruškou

(9 hlasů)
35min
674 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
22.06.2016
Avatar verrca
02.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta se sýrem

30min
(8 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

25min
(8 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba