Prostreno.cz

Sladký jablečný nákyp

Nákyp s jablky, ciderem a rozinkami.

15.01.2015 sun
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

728 kJ / 173 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jablečné víno, cukr, koření, sultánky a pomerančovou kůru povařte 5 minut v rendlíku.
  2. Pečivo nakrájejte na malé kousky, dejte do zapékací misky, promíchejte s připraveným vínem, přikryjte a nechte přes noc v lednici.
  3. Máslo rozehřejte ve velké pánvi a na másle poduste jablka nakrájená na plátky - na mírném ohni 3 - 4 minuty, jablka nechte vychladnout.
  4. Předehřejte troubu na 175 °C.
  5. Na pečivo v zapékací misce rozprostřete jablka, posypte skořicí, přelijte vejci a pečte 30 - 40 minut.
  6. Horký nákyp posypte moučkovým cukrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    111,90 g
  • Sacharidy:

    620,81 g
    • Cukry:

      387,10 g
  • Tuky:

    112,39 g
  • Vláknina:

    35,10 g

Aktivita pro spálení:

1011 kcal
126

minut jízdy na kole

96

minut běhu

301

minut uklízení





Podobné recepty

Sorbet ze sušených brusinek

(14 hlasů)
3h a 35min
438 kJ

Citrónový koláč

(22 hlasů)
1h a 5min
843 kJ

Hrušky s čokoládovou polevou

(20 hlasů)
20min
507 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
13.06.2016
Avatar verrca
27.04.2016
Avatar heenna
25.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Sladký jablečný nákyp

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba