Prostreno.cz

Dušená vepřová plec

Kostky vepřového masa dušené s houbami a šunkovým salámem.

03.03.2015 lanvin
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

531 kJ / 126 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Houby namočte na 15 minut do vody.
  2. Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, posypte kořením na zvěřinu a na oleji spolu s nakrájenou cibulí a paprikou orestujte v tlakovém hrnci.
  3. Zalijte vodou, přidejte nasekané namočené houby, zavřete tlakový hrnec a vařte 35 minut.
  4. Po uvaření šťávu zahustěte moukou, přidejte najemno nakrájený šunkový salám a nakrájené okurky, omáčku dochuťte podle potřeby solí a strouhaným muškátovým oříškem.
  5. Nakonec vmíchejte hořčici, rajčatový protlak a duste 5 minut.
  6. Podávejte s dušenou rýží.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    173,25 g
  • Sacharidy:

    105,81 g
    • Cukry:

      21,38 g
  • Tuky:

    138,80 g
  • Vláknina:

    38,25 g

Aktivita pro spálení:

689 kcal
86

minut jízdy na kole

65

minut běhu

205

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová žebírka

(17 hlasů)
1h a 50min
962 kJ

Kotlety s cibulí

(19 hlasů)
50min
860 kJ

Vepřová kotleta s rozmarýnem

(11 hlasů)
41min
663 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Dýňové rizoto

45min
(1 hlasů)

Dýňová polévka s chilli

40min
(3 hlasů)

Květákový mozeček

25min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušená vepřová plec

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba