Prostreno.cz

Vepřová kotleta s rozmarýnem

Vepřové maso pečené s brambory a celerem se sýrovou omáčkou.

07.01.2015 lentilka
41min

40min příprava

1min vaření

663 kJ / 158 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Rozinky namočte do balsamika a nechte máčet asi 10 minut.
  3. Do kotlety podélně nařízněte ostrým nožem otvor který vyplňte rozinkami a polovinou rozmarýnu.
  4. Semena fenyklu rozdrťte v hmoždíři.
  5. Maso potřete olejem a ze všech stran potřete solí, pepřem a rozdrceným fenyklem.
  6. Vložte maso do pekáče a přidejte větvičky rozmarýnu.
  7. Oloupejte šalotku, brambory a celer.
  8. Celer nakrájejte na větší kousky, šalotku nakrájejte na pírka a oloupané brambory na větší kousky.
  9. Zeleninu nasypte do pekáčku k masu, přidejte i lískové ořechy. Pečte přibližně 1 hodinu.
  10. Sýr promíchejte s citronovou kůrou, dochuťte solí, pepřem a pokapejte olivovým olejem.
  11. Maso podávejte se sýrovou omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    428,51 g
  • Sacharidy:

    512,93 g
    • Cukry:

      148,19 g
  • Tuky:

    345,52 g
  • Vláknina:

    111,05 g

Aktivita pro spálení:

1209 kcal
151

minut jízdy na kole

115

minut běhu

360

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové plátky

(12 hlasů)
45min
651 kJ

Medailonky z vepřové panenky recept​

(13 hlasů)
1h a 5min
599 kJ

Vepřové kotlety s balsamicem

(10 hlasů)
45min
1046 kJ
Více receptů

Celkem 12 komentářů

Avatar
Avatar maxiking
02.05.2016
Avatar maxiking
02.05.2016
Avatar maxiking
02.05.2016
Avatar maxiking
02.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g

celer

16 kcal / 100g
B0,49 g
S3 g
T0,16 g

balsamico krém

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

lískové ořechy

628 kcal / 100g
B14 g
S16 g
T60 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová kotleta s rozmarýnem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba