Prostreno.cz

Hraběnčin jablkový koláč

Z jablek nemusíte péct jen štrůdl. Rozhodně nepodceňujte ani tento jablkový koláč.

55min

15min příprava

40min vaření

1093 kJ / 261 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Oddělte bílky a žloutky. Kromě jablek, vaječných bílků a moučkového cukru, všechny přísady smíchejte a vypracujte z nich těsto. Asi 1/4 oddělte a dejte do lednice ztuhnout.
  2. Ze zbytku vyválejte placku cca 5 mm silnou a dáme na plech, nebo pokud je větší, tak rovnoměrně rozprostřete na plechu. Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte je na těsto.
  3. Z bílků ušlehejte pevný sníh, přidejte moučkový cukr a šlehejte, dokud sníh není pevný, tak 5 minut na nejvyšší otáčky. Sníh dejte na jablka a nahoru nastrouhejte zbylou 1/4 těsta a posypejte mandlemi nebo ořechy.
  4. Pečte v předehřáté troubě při 170˚C cca 30-40 minut dozlatova, jablkový koláč nechte vychladnout, nakrájejte a můžete podávat.
  5. Množství je na menší plech.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    167,15 g
  • Sacharidy:

    679,90 g
    • Cukry:

      259,70 g
  • Tuky:

    393,40 g
  • Vláknina:

    40,00 g

Aktivita pro spálení:

561 kcal
70

minut jízdy na kole

53

minut běhu

167

minut uklízení





Podobné recepty

Šťavnatý jablečný koláč

(18 hlasů)
1h a 45min
1183 kJ

Jablečný koláč

(24 hlasů)
1h a 5min
897 kJ

Malinový koláč

(15 hlasů)
60min
1660 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hraběnčin jablkový koláč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba