Prostreno.cz

Králík pečený s tymiánem

Na přípravu králíka je mnoho receptů, varianta s bílým vínem čerstvým tymiánem a anglickou slaninou je jedna z možností.

17.06.2015 sun
2h a 0min

20min příprava

1h a 40min vaření

643 kJ / 153 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hluboké pánvi na lžíci oleje orestujte jemně nakrájenou slaninu, přidejte nakrájenou cibuli, porce králíka, kterého předem osolte, opepřete, obalte v hladké mouce a maso opečte.
  2. Vše přeložte do zapékací misky, nebo pekáčku, zalijte vínem, přidejte tymián a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 1 a ½ hodiny.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    124,95 g
  • Sacharidy:

    120,85 g
    • Cukry:

      17,21 g
  • Tuky:

    75,80 g
  • Vláknina:

    12,70 g

Aktivita pro spálení:

323 kcal
40

minut jízdy na kole

30

minut běhu

96

minut uklízení





Podobné recepty

Králičí stehna v anglické slanině

(7 hlasů)
1h a 30min
1155 kJ

Králík na žampionech

(12 hlasů)
1h a 30min
596 kJ

Sekaná z více druhů masa

(19 hlasů)
1h a 25min
759 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř a sůl

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík pečený s tymiánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba