Prostreno.cz

Celerové karbanátky

Zapomeňte na to, že celer patří jen do základu omáček a do polévek, připravte si skvělé karbanátky.

03.03.2016 lentilka
50min

25min příprava

25min vaření

750 kJ / 179 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný celer a mrkev nastrouhejte do mísy.
  2. Přidejte vejce, strouhaný sýr, podle chuti osolte a opepřete, přidejte petrželku a zahustěte asi 5 lžícemi cizrnové mouky.
  3. Z hmoty vytvarujte karbanátky, obalte je ve strouhance a opečte je na oleji.
  4. Karbanátky můžete uložit na plech vyložený pečícím papírem a péct v troubě předehřáté na 190 °C, přibližně 20 - 25 minut (podle velikosti karbanátků).
  5. Karbanátky, které budete péct v troubě potřete před pečením rozpuštěným máslem.
  6. Podávejte posypané nasekanou cibulkou, nejlépe s bramborovou kaší.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    99,10 g
  • Sacharidy:

    277,36 g
    • Cukry:

      26,22 g
  • Tuky:

    128,28 g
  • Vláknina:

    25,85 g

Aktivita pro spálení:

654 kcal
81

minut jízdy na kole

62

minut běhu

195

minut uklízení





Podobné recepty

Špagety s hráškem

(40 hlasů)
40min
815 kJ

Pečená zelenina

(14 hlasů)
1h a 40min
225 kJ

Bramborové krokety

(15 hlasů)
1h a 15min
603 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Celerové karbanátky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba