Prostreno.cz

Husa s jablečným zelím

Husí pečínka s červeným zelím, dušeným s karamelizovanými jablky.

09.03.2016 lentilka
4h a 30min

30min příprava

4h a 0min vaření

749 kJ / 179 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Husu osolte a opepřete, dovnitř nasypte bylinky a vložte petrželku.
  3. Husu položte do pekáče a zalijte vývarem.
  4. Přikrytou pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 3 až 3 ½ hodiny.
  5. Jablka nakrájejte a s cukrem nechte zkaramelizovat v kastrolu na sádle. Pak jablka vyndejte děrovanou lžící na talíř.
  6. Do kastrolu přidejte nakrájenou cibuli, kterou 2 minuty poduste.
  7. Přidejte nakrájené zelí,zkaramelizovaná jablka, bobkový list, hřebíček, ocet, víno a 120 ml vody, podle chuti osolte a duste přibližně 30 min.
  8. Husu naporcujte a podávejte se zelím.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    417,87 g
  • Sacharidy:

    847,74 g
    • Cukry:

      64,59 g
  • Tuky:

    696,47 g
  • Vláknina:

    293,95 g

Aktivita pro spálení:

1229 kcal
153

minut jízdy na kole

117

minut běhu

366

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí čtvrtky s cherry rajčaty

(16 hlasů)
1h a 5min
535 kJ

Kuřecí stehna s papričkami

(33 hlasů)
1h a 10min
808 kJ

Kuřecí játra s cibulí a houbami

(32 hlasů)
45min
559 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sušené švestky

240 kcal / 100g
B2 g
S63 g
T0,8 g

hřebíček

274 kcal / 100g
B5 g
S65 g
T20 g

červené víno

85 kcal / 100g
B0,2 g
S2 g
T0 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Husa s jablečným zelím

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba