Prostreno.cz

Bavorské vdolky

Bavorské vdolečky s povidly a šlehačkou z domácí pekárny.

16.08.2016 NikobaT
1h a 40min

1h a 30min příprava

10min vaření

1209 kJ / 288 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Těsto si můžete připravit v domácí pekárně. Na řadu přicházejí nejdříve tekuté suroviny, sypké a v poslední řadě posypte droždím. Případně si těsto zpracujte vařečkou a nechte kynout.
  2. Vykynuté těsto vyválejte na plát vysoký asi 1,5 cm. Kolečka vykrajujte skleničkou namočenou do mouky, aby se těsto nelepilo.
  3. Do každého vdolečku si palcem nebo vařečkou doprostřed udělejte důlek. Tyto kolečka nechte na válu ještě přibližně 15 minut kynout.
  4. Stranu na které máte důlek dávejte směrem dolů do rozpáleného oleje a smažte dozlatova.
  5. Hotové posypte moučkovým cukrem, potřete povidly a navrch přidejte vyšlehanou šlehačku.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,64 g
  • Sacharidy:

    546,27 g
    • Cukry:

      163,78 g
  • Tuky:

    126,31 g
  • Vláknina:

    19,09 g

Aktivita pro spálení:

124 kcal
15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení





Podobné recepty

Zapečené ovoce

(21 hlasů)
35min
578 kJ

Čokoládové kostky

(17 hlasů)
1h a 15min
1559 kJ

Grilované broskve

(22 hlasů)
25min
610 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bavorské vdolky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba