Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Ochutnávání a stará víčka. Nejčastější chyby při zavařování
Já už nezavařuji nic, dříve to byly okurky, ale teď si kupuji celý rok čerstvé.;-)
Dobrý den, u zavařování jsem se dříve vystekal,protože i když jsem měl nový zvon,tak mě víčka nechytala i když byla perfektně čistá.Při zamyšlení jsem zjistil,že po skončení zav´ření jsou víčka vypouklá.To značilo, že vzduch neunikl, ale zůstal uvnitř. Proto jsem si koupil platovou objímku na zavírání víček -stojí kolem 35 korun a postupuji tak,že víčko přitisknu pouze dvakrát a to lehce,aby se protáčelo.Ihned po skončení zaváření je vyndám a postupným stiskáním víčka utěsním. A věřte,ta zoufalá vyváření víček a pod.jsou zcela zbytečná,chyba je jinde- vzduch musí při zaváření ven. Zkuste to na šroubovacích víčkách,kdy je jenom lehce zatočte a neutahujte,při okamžitém vyndání po sterilizaci povolte a utáhněte silou.Ručím Vám zato,ž budou spolehlivě držet. Totiž čím byl zvon lepší,tím více nepustil vzduch ven a víčko nechytilo,nevznikl podtlak.
Kdysi jsem zavařovala hodně, teď dělám pár skleniček brusinek a okurky. Kečupy a marmelády ne, jen občas zelenou hořčici, když zbývají v září nedozrálá rajčata.*5*
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama