O Vánocích chutná samozřejmě vaječný likér nejlépe, ale mimo Vánoce to je stejná lahůdka A takový doma vyrobený je nenahraditelný. S následujícím receptem se vám ho podaří vyrobit velmi snadno.
A tento recept je nejlepší v tom, že jen s několika málo ingrediencemi si ho můžete jednoduše vyrobit sami. Tento chutný drink se výborně hodí i do dortu nebo jablečného koláče. A pokud se vám během roku doma nasbíraly krásné lahvičky, ve kterých můžete likér skladovat, máte vystaráno.
Recept na domácí vaječný likér
5 žloutků
200 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového pudinku v prášku
275 ml mléka
250 ml smetany
1 balíček vanilkového cukru
100 g cukru
500 ml vodky nebo rumu
Postup:
Nejdříve postupně po troškách přimíchejte metličkou moučkový cukr do žloutků, dokud nevznikne krémová hmota. V další misce smíchejte pudinkový prášek se 125 ml mléka a odstavte.
Zahřejte smetanu, zbytek mléka, vanilkový cukr a bílý cukr a tekutinu nechte dobrých 10 minut povařit. Pak přidejte směs mléka a pudinkového prášku. Za stálého míchání přiveďte k varu.
Nechte tekutinu vychladnout a následně přidejte ke žloutkovému krému. Tekutinu přidávejte pomalu postupně například naběračkou až vznikne homogenní směs. Nakonec dolijte alkoholem dle vašeho výběru. A můžete plnit do lahviček.
Předtím, než budete likér podávat, nechte ho den až dva odležet v lednici, aby se mohlo rozvinout jeho jedinečné aroma.
Sledujte nás na sociálních sítích: