Prostreno.cz

Okamžitou úlevu od komářích štípanců přinese hydrokoloidní náplast

Hydrokoloidní náplasti se hodí nejen na akné, ale i na okamžitou léčbu komářích štípanců, kvůli kterým vypadáte, jako byste měli neštovice. To s tílkem vážně neladí!

Komár je sice drobný živočich, ale otravovat dokáže neskutečně. Hlavně při úplňku! Tato měsíční fáze je obviňována z mnoha prapodivných událostí, ke kterým patří i zvýšení komáří aktivity až o 500 procent (1). Své lidské oběti si samice vybírá důkladně, a to podle tělesné teploty i pachu (2). Neodolatelnou svačinkou se pro ni stáváte i po konzumaci alkoholu (3) a v těhotenství (4). Terč z vás udělají i určité barvy oblečení, konkrétně pak červená, oranžová a modrá (5).

Svědivá vizitka návštěvy

Je spravedlivé říct, že paní komárová to vlastně nemyslí špatně, vaši krev obsahující bílkoviny a další klíčové živiny potřebuje k produkci vajíček a rozmnožování (6), tudíž se řídí jen svou přirozeností a přírodními zákony. Ani taková polehčující okolnost ale nezmírní frustraci ze svědivých a nevzhledných pupínků, které na kůži zanechá. Chcete znát trik, jak se jich zbavit v rekordním čase?

Náplast přímo zázračná

Americká certifikovaná dermatoložka Andrea Suarez doporučuje použít hydrokoloidní náplasti. Ačkoli existuje více druhů, nejvíce se jí prý osvědčily ty na akné. „Hydrokoloid je gelotvorný materiál. Pomáhá absorbovat zánětlivé látky, podporuje hojení, poradí si s přebytečnou vlhkostí, zmírňuje zarudnutí a slouží jako bariéra, která vám brání se poškrábat. Obtěžující svědění odstraní prakticky okamžitě,“ nemůže si vynachválit tato odbornice (7). „Můžete si tyto náplasti nechat přes noc a ráno nebude po štípancích ani památka,“ dodává Andrea Suarez. Investice se opravdu vyplatí, protože kdyby vám nějaké zbyly, pořád je můžete využít i na obtěžující pupínky, se kterými také rychle skoncují (8).

Zdroje: (1) www.raid.com/en-US/education/bug-basics/fascinating-mosquito-facts, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5393449/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12083361/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1127358/, (5) www.nature.com/articles/s41467-022-28195-x, (6) www.capemaycountynj.gov/489/Mosquito-Biology, (7) www.nypost.com/2024/07/23/lifestyle/hydrocolloid-acne-patches-heal-mosquito-bites-fast-doctor/, (8) www.acs.org/education/resources/highschool/chemmatters/articles/pimple-patches-and-what-they-offer.html





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Francouzská cibulová polévka

1h a 30min
(2 hlasů)

Špagety carbonara

25min
(2 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba