Prostreno.cz

Místo svalů raději trochu tuku. Po mužích s bříškem ženy šílí

Větší břicho může být pro ženy signálem kvalitního partnera i dobrého a pečujícího otce. Tento názor není pouhou spekulací, své kořeny má ve vědeckých poznatcích!

Svalovec s uhrančivým pohledem, perfektně vyrýsovaným tělem a břichem pevným jako skála? Možná představuje skutečný ideál mužské krásy, ale pokud jde o vztahy, je mu to houby platné. Na slabší pohlaví už vyposilovaná muskulatura totiž nějak nefunguje. Preferuje zaoblené tvary a větší bříško, které se při každém pohybu roztomile „klepe“.

Model takzvaně na taťku

Obtloustlejší postavě fandí podle nedávného průzkumu jisté zahraniční seznamovací aplikace 75 procent svobodných žen (1). Tohle zajímavé zjištění se do puntíku shoduje s jiným předchozím výzkumem, v němž neuvěřitelných 83 procent účastnic uvedlo, že vedle manžela tlouštíka cítí skutečnou a upřímnou hrdost. Další studie (3) pak odhaluje, proč. Robustnější pánové údajně budí laskavý a přátelský dojem, což naznačuje dobrý rodičovský potenciál. Ačkoli jsou možná fyzicky méně přitažliví, pořád jsou na tom lépe než šlachovití sportovci, u kterých se předpokládá zvýšená hladina testosteronu. Tento hormon se spojuje s agresivitou, což se do vztahu ani výchovy dětí pochopitelně moc nehodí. Navíc stimuluje libido, s čímž se zase pojí riziko nevěry a mimomanželských poměrů.

Jiný rozměr opravdové mužnosti

„Ženy mají rády muže s nižší úrovní testosteronu, protože je vnímají jako lepší, hodnější a věrné partnery i vynikající otce,“ potvrzuje americký psycholog Joel Wade (4). Chcete jeden konkrétní případ? Když dojde na hovory o zatraceně sexy tukových zásobách, vždy padne jméno Travis Kelce, který je prý ztělesněním všeho, co ženy chtějí. K hráči amerického fotbalu, který měří 196 cm a váží nějakých 120 kilogramů, momentálně hoří láskou útlá zpěvačka Taylor Swift, takže i ona propadla kouzlu širšího pasu, které má do pekáče buchet zatraceně daleko.

Zdroje: (1) www.prnewswire.com/news-releases/datingcom-reveals-dad-bods-are-the-majority-of-singles-body-type-preference-301248227.html#:~:text=Only%2015%25%20of%20Dating.com,are%20proud%20of%20their%20physiques, (2) www.planetfitness.com/newsroom/press-release/dad-bod-back-planet-fitness-spotlights-ultimate-symbol-confidence-and-body, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31785281/, (4)www.psychologytoday.com/us/blog/the-mate-market/202403/why-do-women-like-men-with-dad-bods





Celkem 9 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba