Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Smažení na olivovém oleji je zdravé. Ale zbytečné vyhazování peněz
nepoužívám olivový olej..je moc drahý
Používám ho pravidelně do zeleninových salátů.*1*
Naprosto souhlasím... nepoužívám, na to má peněženka není...*21*
občas ho použiji
oblíbila jsem si kokosový olej, stačí opravdu málo
Smažit se má na sádle nebo přepuštěném másle, oleje se přepalují už při nízkých teplotách, ale to nikdo z výrobců olejů nepřizná. A nejlépe je nesmažit vůbec a když už, tak se snažit smažit na nízkých teplotách, tedy do 120°C. Sice se doba smažení prodlouží, ale omezí se vznik nitrosaminuů, které jsou považovány za karcinogenní. Obecně by se maso mělo jen vařit nebo dusit při teplotách do 100°C.
Oliváč dávám jen do salátů. :-)
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama