Prostreno.cz

Dechberoucí kosmetické účinky obyčejného droždí

Droždí nepatří jen do buchet a knedlíků. Zařaďte ho i do své běžné kosmetické rutiny a začnou se dít velké věci.

Droždí, známé především jako klíčová přísada při pečení chleba a pečiva, má také úžasné kosmetické vlastnosti, které mohou zlepšit kvalitu pleti a vlasů. Tato jednoduchá, ale výživná složka obsahuje bohatství vitamínů a minerálů, jež prospívají vaší pokožce i vlasům. V dnešní době, kdy je stále více lidí zaměřeno na přírodní kosmetiku, droždí představuje cenově dostupnou a účinnou alternativu k drahým kosmetickým přípravkům.

Složení droždí a jeho účinky na pokožku

Droždí je bohaté na vitamíny skupiny B, zejména na B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin) a B7 (biotin). Tyto vitamíny jsou nezbytné pro zdraví pokožky, protože podporují regeneraci buněk, chrání před volnými radikály a pomáhají udržovat pleť hydratovanou. Droždí také obsahuje minerály jako selen, železo a zinek, které mají antioxidační vlastnosti a napomáhají boji proti akné a dalším kožním problémům.

Droždí jako pleťová maska

Jedním z nejjednodušších a nejúčinnějších způsobů, jak využít kosmetické účinky droždí, je připravit si domácí pleťovou masku. Maska z droždí pomáhá čistit póry, vyrovnávat pleť a zlepšovat její texturu. Zde je jednoduchý recept

Ingredience:

  • 1/2 kostky čerstvého droždí (asi 20 g)
  • 1 lžíce teplého mléka nebo vody
  • 1 lžička medu (volitelně)

Postup:

  • Droždí rozpusťte v teplém mléce nebo vodě, dokud nevznikne hustá pasta.
  • Přidejte med pro extra hydrataci a protizánětlivé účinky.
  • Směs naneste na čistou pokožku a nechte působit 15-20 minut.
  • Masku opláchněte vlažnou vodou a aplikujte svůj oblíbený hydratační krém.

Tato maska je ideální pro mastnou a aknózní pleť, ale s přidáním medu je vhodná i pro suchou pleť. Při pravidelném používání můžete zaznamenat snížení výskytu akné, jemnější pleť a rovnoměrnější tón pleti.

Droždí pro krásné vlasy

Droždí má také skvělé účinky na vlasy. Vitamíny skupiny B posilují vlasové folikuly, podporují růst vlasů a zabraňují jejich lámání. Maska na vlasy z droždí je jednoduchým řešením pro posílení a oživení oslabených vlasů.

Maska na vlasy z droždí:

  • 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 1/2 hrnku teplé vody nebo mléka
  • 1 lžička olivového oleje (volitelně)

Rozpusťte droždí v teplé vodě nebo mléce a přidejte olivový olej. Aplikujte na vlasy a pokožku hlavy, nechte působit 20-30 minut a poté důkladně opláchněte. Tato maska dodá vlasům lesk, objem a vitalitu.

Droždí, ačkoliv je běžně spojováno s pečením, je neuvěřitelným přírodním prostředkem pro péči o pleť a vlasy. Jeho bohaté složení vitamínů a minerálů z něj činí účinný kosmetický prostředek, který může pomoci s celou řadou problémů, od akné po lámání vlasů. Pokud hledáte přírodní a cenově dostupnou alternativu ke komerčním kosmetickým produktům, určitě vyzkoušejte droždí jako součást vaší pravidelné péče o pleť a vlasy.

Zdroj: www.wellandgood.com/yeast-skin-care-products/


Související





Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba