Prostreno.cz

Vyžeňte pavouky z domu pomocí osvědčených triků

Pavouci jsou užiteční tvorové, kteří pomáhají kontrolovat populaci hmyzu. Nicméně, mnoho lidí nemá rádo, když se tito osminozí tvorové dostávají do jejich domovů. Pokud jste jedním z nich, existuje několik účinných a přírodních způsobů, jak pavouky vyhnat bez použití chemikálií. V tomto článku vám přinášíme několik osvědčených triků a rad, jak se zbavit pavouků a udržet váš domov bez nich.

Udržujte domov čistý

Pavouci mají rádi nepořádek, protože jim poskytuje úkryt a hmyzí potravu. Prvním krokem k tomu, aby se pavouci v domě neusadili, je udržovat váš domov čistý a bez zbytečného harampádí. Pravidelně vysávejte koberce, utírejte prach a vyhazujte staré noviny a kartony. Zvláštní pozornost věnujte oblastem, jako jsou rohy, podlahové lišty a pod nábytkem, kde se pavouci rádi ukrývají.

Používejte přírodní repelenty

Existuje mnoho přírodních látek, které pavouky odpuzují. Některé z nich jsou:

  • Esenciální oleje: Pavouci nemají rádi vůni některých esenciálních olejů, jako je máta peprná, citronová tráva nebo levandule. Smíchejte několik kapek těchto olejů s vodou a postříkejte směsí oblasti, kde jste pavouky viděli.
  • Ocet: Pavouci také nemají rádi ocet. Smíchejte stejný díl octa a vody a použijte směs jako sprej na oblasti, kde se pavouci objevují.
  • Citrusové kůry: Pavouci nemají rádi vůni citrusů. Umístěte kůry z citronů, pomerančů nebo limetek na místa, kde by se pavouci mohli dostat dovnitř.

Zamezte jim vstup

Pavouci se často dostávají do domu malými prasklinami a otvory. Projděte si dům a zkontrolujte všechny vstupní body. Opravte nebo utěsněte jakékoli trhliny v oknech, dveřích a zdech. Ujistěte se, že jsou okna a dveře dobře uzavřené a že na nich nejsou žádné mezery. Pokud máte sítě proti hmyzu, zkontrolujte, zda nejsou poškozené.

Použijte kaštany a vlašské ořechy

Lidová moudrost tvrdí, že pavouci nemají rádi kaštany a vlašské ořechy. Rozmístěte několik kaštanů nebo ořechů na parapety, rohy místností nebo jiné oblasti, kde jste pavouky viděli. Ačkoli není vědecky dokázáno, proč tomu tak je, mnoho lidí tvrdí, že to funguje.

Málo světla

Pavouci jsou přitahováni k hmyzu, který se shromažďuje kolem světel. Snižte venkovní osvětlení, které láká hmyz, a tím i pavouky. Používejte slabší žárovky nebo LED světla, které méně přitahují hmyz.

Pravidelně vysávejte

Vysávání je účinný způsob, jak se zbavit pavouků a jejich pavučin. Pokud najdete pavouka nebo pavučinu, použijte vysavač, abyste je odstranili. Pravidelné vysávání také pomáhá odstranit hmyzí potravu, kterou pavouci potřebují k přežití.

Ať už se bojíte pavouků nebo jen nechcete mít ve svém domově nevítané hosty, existuje mnoho způsobů, jak je odradit přirozeným způsobem. Udržováním čistoty, používáním přírodních repelentů a utěsněním vstupních bodů můžete svůj domov udržet bez pavouků.

Zdroj: www.countryliving.com/uk/homes-interiors/interiors/how-to/a56/how-to-keep-spiders-out-of-your-house-the-natural-way/, www.housewifehowtos.com/clean/get-rid-spiders-home/






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba