Prostreno.cz

Poznejte famózní účinky opunciového oleje

Omlazuje, rozjasňuje tmavé kruhy pod očima, posiluje kožní bariéru, hydratuje, upravuje produkci mazu a snižuje akné. Tohle všechno má opunciový olej v malíku.

V oblasti péče o pleť se neustále objevují nové módní ingredience, které upoutávají pozornost odborníků i spotřebitelů. V poslední době se na pomyslný kosmetický Olymp dostaly produkty s CBD, dále pak zapouzdřený retinol i extrakt z omlazujícího bílého lanýže. Je tu i jeden „obyčejnější“ prostředek, který vstupuje do síně slávy.

Olej z kaktusu jako horké zboží

Opunciový olej pochází z kaktusové rostliny známé jako Opuntia, která se vyznačuje svými charakteristickými plochými oválnými plody a zelenými listy. Její domovinou je temperamentní Mexiko, a známá je nejen svou odolností vůči suchu, ale i všestranně gastronomickým a kosmetickým využitím. Až se dozvíte hlavní účinky opunciového oleje, pochopíte…

Antioxidační štít se vždycky hodí

„Opunciový olej je bohatý na esenciální mastné kyseliny omega-6 a omega-9, stejně jako vitamin E, který je silným antioxidantem,“ vychvaluje americká dermatoložka Hadley King. Z těchto důvodů poskytuje antioxidační ochranu před volnými radikály a vykazuje protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti. Rovněž zmírňuje oxidační stres, který narušuje buněčné funkce, a to včetně tvorby nepostradatelného kolagenu.

Hydratace, kterou můžete rozdávat

Jmenovaná expertka přes krásu upozorňuje na to, že kromě mnoha antistárnoucích benefitů je opunciový olej velmi hydratační a posiluje kožní bariéru, přičemž pokožku zjemňuje a dodává jí zdravý lesk. Vhodný je pro všechny typy pleti - suché, citlivé a zralé nevyjímaje. Nelze opomenout ani to, že díky obsahu kyseliny linolové reguluje tvorbu mazu, čímž pomáhá snižovat akné (2). A ještě jeden parádní účinek. Dermatoložka Hadley King si pochvaluje, že opunciový olej rozjasňuje tmavé kruhy pod očima.

Zdroje: (1) www.realsimple.com/prickly-pear-oil-7091965#citation-1 ‚(2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8401162/#:~:text=Prickly%20pear%20seeds%20oil%20has,is%20a%20high%20linoleic%20oil.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba