Prostreno.cz

Podpora růstu obočí s pomocí ze světa přírody

Přirozeně husté a výrazné obočí je často považováno za jeden z klíčových rysů moderní krásy. Bohužel ne každý má to štěstí, aby mu obočí rostlo tak, jak by si přál. Naštěstí existuje několik přírodních metod, které mohou podpořit růst obočí a pomoci dosáhnout požadovaného výsledku.

Ricinový olej jako zázrak z přírody

Jedním z nejúčinnějších přírodních prostředků na podporu růstu obočí je ricinový olej. Tento hustý olej je bohatý na mastné kyseliny a vitamín E, které vyživují vlasové folikuly a podporují růst vlasů. Aplikace je jednoduchá - stačí nanést malé množství ricinového oleje na obočí před spaním pomocí čistého kartáčku nebo vatové tyčinky a nechat působit přes noc. Pro nejlepší výsledky by se měl olej používat pravidelně každý den po dobu několika týdnů.

Výhody kokosového oleje

Dalším oblíbeným přírodním prostředkem je kokosový olej. Je známý svými hydratačními a regeneračními vlastnostmi. Kokosový olej obsahuje mastné kyseliny, které vyživují vlasové folikuly a dodávají jim potřebné vitamíny a minerály. Pro podporu růstu obočí lze kokosový olej aplikovat stejně jako ricinový olej - jemně vmasírujte do obočí a nechte působit přes noc.

Aloe vera pro regeneraci a výživu

Aloe vera je známá svými léčivými a regeneračními vlastnostmi. Obsahuje enzymy, které podporují růst zdravých buněk a vlasů. Gel z aloe vera může být použit jako maska na obočí. Stačí ho nanést na obočí, nechat působit asi 30 minut a poté opláchnout vlažnou vodou. Tento postup může pomoci nejen při růstu, ale také při regeneraci poškozených chloupků.

Radost z lopuchového oleje

Lopuchový olej, méně známý, ale velmi efektivní, je dalším prostředkem z přírody, který může podpořit růst obočí. Obsahuje inulin a esenciální mastné kyseliny, které pomáhají při stimulaci vlasových folikul. Pravidelným používáním lopuchového oleje se zvyšuje průtok krve ke kořínkům, což přispívá k aktivnímu růstu chloupků.

Zdravá strava jako základ krásy

Nezapomínejme, že zdravá a vyvážená strava je základem pro zdravé vlasy a obočí. Potraviny bohaté na vitamíny A, C, E a biotin (například mrkev, špenát, avokádo, ořechy) mohou přispět k hustému a zdravě vypadajícímu obočí. Důležitý je také příjem bílkovin, které jsou stavebním kamenem vlasů.

Vybavit se trpělivostí je klíčové, jelikož přirozené metody vyžadují čas. Přestože výsledky nemusí být viditelné okamžitě, pravidelné používání těchto přírodních prostředků může přinést překvapivě pozitivní výsledky. Příroda nám dává mnoho možností, jak podpořit náš přirozený vzhled, a stačí jen vědět, jak je správně využít.

Zdroj: www.designerbrowboutique.com.au/blog/natural-eyebrow-care-how-to-keep-your-brows-looking-beautiful/, www.thelashlounge.com/blog/tips-for-a-full-and-natural-eyebrow-makeup-look/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba