Nedá se nic dělat – pokud člověk připravuje rodinnou hostinu, nepořádku v kuchyni se prostě nevyhne. Ale s několika úpravami jej lze zmírnit!
Abyste v záplavě ingrediencí a postupů nepřišli o čistou a přehlednou pracovní plochu, zkuste některý z následujících tipů!
Tip č. 1: Vše v jednom
Ingredience na každé jídlo si předem připravte na tác – budou jednak pěkně pohromadě a bude snadné je přemístit z místa na místo. Navíc, pokud připravujete více chodů, se vám nebudou plést dohromady.
Tip č. 2: Odpadní nádoba
Nemusíte se zdržovat cestou ke koši na odpadky s každou slupkou, skořápkou nebo odřezky. Připravte si větší misku a do ní všechen odpad odkládejte. Ještě efektivnější je vyložit misku igelitovým sáčkem, který pak jednoduše i s obsahem vyhodíte.
Tip č. 3: Čistá láhev od oleje
Ať se snažíte, jak chcete, láhev od oleje je prostě vždycky mastná. Ale nemusela by být! Stačí omotat láhev těsně pod hrdlem papírovým ubrouskem (zajistit se dá gumičkou) – ten pohltí případné kapky oleje, jež by normálně stékaly po láhvi.
Tip č. 4: Nepoškozená kuchařka
Pokud vaříte podle kuchařky, je těžké mít ji stále na očích, a přitom ji uchránit před skvrnami od jídla, pocákání omáčkou apod. Postavte proto na knihu průhlednou skleněnou mísu či pekáček – budete v ní bez problému schopni číst a zůstane čistá (knihu můžete překrýt i potravinovou folií).
Tip č. 5: Pozor na střepy
Čas od času se stane, že vám upadne například sklenice a rozbije se. Abyste rychle odstranili střepy z podlahy či kuchyňského pultu, ještě než začnete povrch otírat, přejeďte jej plátkem bílého (nejlépe toastového) chleba. Ve střídce se spolehlivě zachytí i ty nejmenší střepy, o něž byste se mohli při následném úklidu poranit.
Sledujte nás na sociálních sítích: