Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: 8 triků, jak být u stolu za dámu
Užitečné rady. :-)
S tou 5 nejsem si jista.
Tak takovéto věci snad neví opravdu jenom někdo, kdo vylezl z jeskyně. Jestli leží příbor od středu doprava je úplně jedno, zajímalo by mne, kdo a kdy si to vymyslel. Příbor se odkládá křížem, pokud ještě hodláte pokračovat v jídle, nebo se nůž s vidličkou položí rovnoběžně . To když se může talíř odnést. Na klín se samozřejmě pokládá každý ubrousek, jedno zda papírový, nebo látkový. Dříve se to dělalo jen v restauracích 1. cenové skupiny. Dnes již skupiny nejsou, pravidla platí všude stejná. Mnohem horší je vidět, že muž neví, že má smeknout pokrývku hlavy při vstupu do jakékoliv společenské místnosti, tím spíš v restauraci. Jíst v čepici se snad dá tolerovat v bufetu, jinak se jedná o kromaňonce. Muž neví, že má ženu usadit - posunout jí židli, neví, že má vstát, jakmile vstane žena, která dosud seděla u jeho stolu, neví, že má pomoci ženě do kabátu, a už vůbec neví, že nesmí dojíst dříve než žena. Narvat si rychle pupek a potom čučet ženě do úst jak jí, na hlavě mít kšiltovku, a vstát s rachotem odsunují se židle je bohužel častý kolorit našich restaurací a našich mužů.
Dobré rady, které se hodí.*1*
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama