Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Mořská sůl je hitem. Proč je ale lepší ji nekupovat
Tak přestaňte žvanit a něco s tím dělejte.>:(
Můžete dělat sám - nekupujte tu mořskou sůl. Nebo kdo s tím (čím?) má co dělat? Klasika: "dělejte s tím něco". Jsou jedovatí hadi, potraviny se kazí, komáři štípají ... - no "dělejte s tím něco" rce čecháček a jde si otevřít lahváče ... a asi půjde i volit ...
Cim plast ohrozuje nase zdravi, neni to nahodou tak ze z tela nezpracovan zase odejde? Musel by byt toxicky a to predpokladam PET lahve a podobne, o cem je asi rec, nejsou.
Tak to jsi český Honza, když nevíš jak plasty ohrožují vše živé. Myšlené jsou plasty na molekulární rovině. Piješ je, jíš je. Co tvoje játra, ledviny???
prehledl jsi, ze jd eo mikrocastice, ktere se mohou dostat pres strevni sliznici do krevniho obehu, ktery zasobuje cele telo zivinami a vodou, mineraly, vitaminy, takze si zaneradis telo nestravitelnym a nevuyloucitelnym odpadem, navic, v mnohych makromolekulach plastu jasou nektere prvky organismu skodlive, ktere nejsou dost silne navazany, to je ten smrad z plastu, kdyz s etrochu zahreji, pri teplote tela probiha stejny proces, ale pomalu, o to zakerneji, zjevne si pletes odpani palsty v kouscich, ty nejsou nebezpecne, to mas pravdu, pokud nejsou s ostrymi hranami, aby zpusobily rezne ci jine rany v zazivacim traktu, projdou beze skod a jakehokli uciku az do mestske kanalizace, takz es enic nedeje, ani se z nich, obvykle nestaci za ten kratky cas od pozreni po vylouceni se stolici, uvolnit zadne skodlive prvky ci slouceniny
Mila italska Gio, nedavno v televizi bezel porad, kde chemici z VSCHT zkoumali vodu a nasli v ni plasty na molekulární urovni, lekari na to jasne prohlasili ze jsou vylouceny z tela stolici bez vlivu na nase zdravi, asi budes alarmistka co si vymysli.
Z ceho prameni vase presvedceni ze se to dostane do krve? Videl jsem porad v CT kde to chemici s lekari popreli.
To je zase blábol......
to neni blabol, to je reklama, jak vysita, dobre zaplacena, tak prosim, klidek *6*
Reklama na..???
přesně, souhlas:-p
Nemusela by se dovážet z Himalájí. Na východním Slovensku je kvalitní soli velká zásoba. Je mezi Zbudzou a Strážským. Vrty jsou hotové a zakonzervované. Stačí jen rozjet její těžbu.
není přes obyčejnou kuchyňskou kamennou sůl.naše babičky byly chytré ženy!!!!!!!!!
blbost na blbost, když jinou neznali, co měli dělat?
Za našich babiček se moře "nekořenilo" plasty a sůl se navíc vozila ze solných dolů v DDR.
tu, co se těží v kuchyni, že
Nedávno jste psali, že mořská sůl je nejzdravější......
a da se jina sul koupit?
Jen se zvýší něčeho prodej hned je to zdraví škodlivé viz:mléko,máslo,sádlo,obyčejná sůl za chvíli se to otočí a najednou je to zdravé .Záleží na tom co se hodí EU.
Běžná kuchyňská sůl je přece také původu z pravěku,jako ta himalájská.
Nejzdravější je posypová z PL*14*
Nejlepší je sol dľa chódnikov. *14*
"Proč je právě slaná sůl z moře nebezpečná?" Sladkou sůl jsem ještě neviděl.
Jediný rozdíl mezi mořskou a kamennou solí je cena a tím, že byla vytěžena ze zaneřáděného moře dnes a druha z moře před miliardami let.
Solím slzami.
Solím zásadně solí "MARY" ze solných mlýnů Olomouc. Obsahuje totiž 38% chloridu draselného, který je prospěšnější pro srdeční činnost, než chlorid sodný. (obyčejná kuchyňská sůl). Bohužel se velmi špatně shání a je o dost dražší. Cena cca. 20 Kč. za půl kila by tolik nevadila, jako její nedostatek na trhu. J.J.H.
Solící směs MARY balení á 0,5 kg, obal BOPP Tento chuťově velmi dobře vyladěný výrobek je určen k solení pokrmů pro spotřebitele, kteří chtějí omezit příjem soli a tím prvku sodíku do organismu. Především je vhodný pro osoby, které trpí hypertenzí nebo některými chronickými onemocněními ledvin, jater nebo srdce. V takových případech je dobré konzultovat použití přípravku s lékařem.Jedlá kamenná sůl 98,0 - - - Ca, Mg, K 1,0mm / 5% 0,3 Jedlá kamenná sůl s jódem 98,0 - 20 - 34 - Ca, Mg, K 1,0mm / 5% 0,3 Jedlá kamenná sůl s jódem a fluórem 98,0 - 20 - 34 250 Ca, Mg, K 1,0mm / 5% 0,3 Jedlá hrubá kamenná sůl 98,0 - - - Ca, Mg, K 2,8mm / 15% 0,3 Jedlá vakuová sůl s jódem 98,5 - 20 - 34 - Ca, Mg, K 1,0mm / 5% 0,3 Jedlá vakuová sůl s jódem a fluórem 98,5 - 20 - 34 250 Ca, Mg, K 1,0mm / 5% 0,3 Jedlá mořská sůl s jódem 98,0 - 20 - 34 - Ca, Mg, K 1,25mm / 10% 0,3 MARY – solící směs max. 58,0 38,0 20 - 34 - Ca, Mg 1,25mm / 5% 1,0
tak to se vám nevyplatí. kupte si potravinářský sylvín, třeba zde: http://www.fichema.cz/chlorid-draseln-sylvn-kcl/745-chlorid-draselny-kcl-sylvin-10-kg-potravinarsky-8592861122035.html, smíchejte napůl s NaCl a máte totéž levněji.
Profesí jsem chemik a tak 100% souhlasím s názorem, že dnešní mořská sůl může být kontaminovaná škodlivými látkami, zatímco sůl, která se usazovala v druhohorních mořích určitě kontaminována není. Tehdy člověk totiž ještě neexistoval! Je nutné ale konstatovat, že veškerá sůl (tedy kuchyňská sůl), která se nyní získává, je "mořská sůl", protože jiná sůl než vzniklá usazováním v moři neexistuje. Čili tento termín je dost nesmyslný. Sůl jako NaCL je prostě kuchyňská sůl. Z kulinářského hlediska ale může mít sůl z různých zdrojů různou chuť. Hodnotit sůl, tedy kuchyňsku sůl, podle množství minerálů a dalších látek je dost nesmyslné, protože nikdo přece nepoužívá sůl, aby do svého organismu dostal hořčík, vápník, železo a další podobné minerály. Je to přesně naopak - lidé nyní solí příliš a množství konzumované soli by měl skoro každý omezovat.
Spatne ctete, ta sul pred statisici let se VYRABELA. Takze asi trpaslici
To je ale pi na ::)) Ty mikroplasty jsou ve všem, především v mořských rybách, plodech, sardinkách, řasách, ve všem co se krmí rybí moučkou a především násobně více ::))) protože v tělech těchto organismů se kumulují. Přínos mořské soli je proti její závadovosti z hlediska mikroplastů x násobně vyšší.
Proto už léta používám výhradně vlastní sůl, vypěstovanou na mé zahrádce bez chemických hnojiv. Babišova sůl mi do baráku nesmí!
A co je to a sůl,*5*
:-Pproč by nesměla, jste trapný:-P
Ale na koupání je dobrá.
Proč Himalajskou sul, kdyz v Cechach mam Solné Mlýny Olomouc, které jí kupují buď v Německu - Bad Reichenhall nebo z oblasti Salzkammergutu Bad Ischl v Rakousku. Další možnosti jsou z Polska, ale z Himalaje to bude vozit jenom totální kachna. Takže článek asi vzniknul na základě požadavku někoho, kdo vozí sůl z Himálaje. Rozdíl není mezi Himálajskou a mořskou, ale mezi kamennou a mořskou. A překvapivě ta mořská bude kontaminovanější naší činností než ta kamenná, která je vlastně také mořskou, ale z moře před miliony let.
jasně, naše sůl je taky dobrá, ale to by se nesměla vařit a rafinovat a tím ztratit veškeré mineráli, kromě tedy NaCL :) Proto je ta Himalájská lepší :)
SMO nekupuji sůl z těchto zdrojů. Sůl je z Bernburgu. Nepište prosím nesmysly.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama