Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Co se stane s vaším tělem, když přestanete jíst červené maso
Jím hodně často jehněčí (které v anketě chybí) a ryby, občas kuřecí. Nikdy jsem nezaznamenala zdravotní, ani kosmetické problémy uvedené v článku - je to směšné.
všechno je to blbost. Přestal jsem jíst červené maso a ejhlé - přibral jsem cca10kg, stratil jsem sílu a energii, jsem apaticky. Co za blba toto píše???
Ve Vašem tendenčním a rádoby moderně vypadajícím článku o stravě, resp. červeném masu, jste zapomněli uvést i pozitivní informace. Zejména relativně vysoký obsah minerálů (P, K, Fe, Mg, Zn), které budete nahrazovat jinou stravou obtížněji. Člověk je svojí přirozeností tvor všežravý, a proto pro svoji bezvadnou činnost potřebuje všechny složky potravy, včetně červeného masa.
Jím hovězí, ryby, krůtu a zvěřinu, tak třikrát týdně. Kuřecí a králíka dělám kvůli mužovi, má ho rád a vepřové máme domácí, tak ho jednou za týden udělám. Bez masa moc dlouho nevydržím, pokud bych se měla nějakého vzdát, tak kuřecího.
Můj děda se dožil ve zdraví 96 let a nejraději jedl hovězí. Je mi líto lidí, kteří uvěří blábolům v článku. Jsem zvědav, kdy Urbanová začne díky společenské poptávce propagovat červené maso :-) Ale nic proti lidem, kteří červené, anebo obecně maso nejí. Dneska můžete napsat do webových , ale nejen nich, článků téměř cokoli. A zodpovědnost žádná. Inu jak praví, v tomto případě zpívá klasik "a když né, tak jsme se zmýlili".
červené maso jím minimálně, přesto mám pořád nafouklé břicho a vyšší cholesterol
Klikou autra článku je, že člověk je všežravec, nikoliv blbožravec, protože v tom případě by se autor již neopochybně čvachtal někomu ve šťávách. Autor tedy je: a) demagog, že neuvede objektivně vše, jak tu někdo psal, b) hlupák, c) nezodpovědný chytrák-vyčůránek, který ví, že článek přinese jak návštěvnost, tak diskuzi-i když logicky-a ví to - negativní...a právě o ty počty jde - takže asi hlupci jsme my ostatní, že ho v tom podporujeme..
diky kurecimu masu si drzim vahu uz 8 let.pred 8 lety jsem zhubla 60 kilo.
A co zdraví? Únava? Imunita? Atd.?
:D trosku mimo clovece ikdyby to maso bylo tak spatny jak se nam v clanku snazi nacpat tak je to nic proti 60kg nadvaze. Mrkni se na jidelnicky sportovcu (a nemusi bejt vrcholovy). Kureci maso tam nebude chybet a sem tam je tam i to cerveny... proc asi?!
Nejím maso už nějaký čas, ale žádné změny k lepšímu se nekonají. Ostatně mnoho vegetariánů má nadváhu, zejména těch co preferují těstoviny. Hlavně že je o čem psát, že.
Ono to totiž není pouze o mase, ale především o skladbě stravy a vyváženosti ;-)
PUPEK ROSTE Z PIVA TAK SITO CHLAPY PRIZNEJTE A NE Z MASA PROC HO JEDI NEKTRI KULTURYSTI??;-)
A proč roste pupek i mně? Pivo vypiji tak litr za rok (ne v přepočtu na čistý alkohol, ale v půllitrech/třetinkách). Jím vše, maso, ovoce i (syrovou) zeleninu - ale jím toho dost (tedy, kolegové říkají, že k obědu seže.u, co by jejich rodině stačilo na víkend). Takže, nejen pivo dělá místo pekáče buchet škopík.
Je to o stravě...přesněji výživě. Mnoho lidí si myslí, že se stravuje zdravě, což může být i pravda, tedy z toho pohledu, že jí zdravou zeleninu, zdravé ovoce atd., ale buď nedostatečně (nestíhají v práci apod.) a nebo nevyváženě. Tedy že některá složka stravy převyšuje ostatní a tělo si vždy dorovnává. A vždy formou tuku. Tedy téměř vždy. Záleží na metabolizmu. Někde okolo 75% lidí má metabolizmus zpomalený!
Nahrazovat hovězí maso kuřecím je v dnešní době hazardování se svým zdravím.
Propaganda mi může a jestli má kocoura, tak i s ním. Pořád lepší prase nebo hovado hovězí, než kuře vyhnané na jateční váhu během měsíce od vylíhnutí nebo pstruh granuláč přikrmovaný karotenem.
Moc se mi v článku líbí ta hláška, že kuře je náhražka bílkovin. No bodejť, když v těch dnešních kuřatech už je jen voda a chemie...
Když a) jateční váhu má moderní brojler dřív, než klasické kuře opustí kvočnu! b) nejen ve Vodňanech potřebují vydělávat! Nejdražší voda na světě je ta zmrzlá na lososovi a nepříliš levnější je ta v kuřeti.
Tak po červeném mase je nafouklé břicho a po vláknině není? Asi jak po které. Po soje (ať už boby, tofu, sojovém mase ...) se pravidelně chystám na Mars. Nikoli raketou, trénuji vlastní pohon. A, i když raději krupičnou kaši než krvavý steak, po mase mi "plynno" není. Lidé, uvědomme si, že homo sapiens je konstrukcí zažívání VŠEŽRAVEC! Špatně jí ti, co nic než maso nevezmou do úst stejně jako ti, co se masu vyhýbají. Minimálně v době růstu - tak asi do 20 let věku - a v těhotenství bychom měli jíst vyváženou stravu skládající se z červeného i "bílého" masa (nepropaguji obchod s bílým masem, myslím POŽIVATELNÉ drůbeží), ovoce, zeleniny ... ale pak i ve věku vyšším, pokud nám to pochoutky typu Warfarin umožní, jíst dost ovoce a zeleniny.
Amen. Nikdo už to asi lépe napsat nemůže;-).
Na otázku odpovím HOuVNO jako ze všeho co sníme!!
Má se jíst vše v rovnováze. Kuřecí jím pouze z domácího chovu, hovězí maso se jí kvůli tomu, že podporuje krvetvorbu a není tučné (na rozdíl od vepřového)...nejdietnější je králičí, nebo krůtí, ryby Vám doplní nenasycené mastné kyseliny. Nejlépe od všeho trochu a nepřejídat se;-)
Je velmi zarážející, že k velice obsáhlému výzkumu o škodlivosti masa institutem WHO, což je světová špička, je zde naprosto debilní komentář, typu.: at už je to pravda nebo ne.Prostě maso at červené, nebo lbílé má na vznik rakovin a dalších civilizačních chorob zásadní význam.
No maso sme jedli ještě než sme se "zcivilizovali".... běž se pořádně nadechnout na frekventovanou křižovatku a pak něco mudruj, že to rakovina atp. je tu díky kvuli konzumaci masa... je to hlavně protože trávíme, vzduch, vodu, zemi a žerem jedy (a tim nemyslim maso, který je v rozumný míře zdravý). Pestrej jídelníček... to je důležitý. A maso tam nesmí chybět.
co to je zase za blaáboly
Pro lidi , co si ještě stále myslí, že člověk je všežravec, podotýkám, že tento nesmysl je již mnoho desítek let vyvrácen a nahrazen podloženým tvrzením, že člověk je fruktivor, čili plodožravec. Na trávení masa není nijak vybaven. Nemá drápy, správný chrup, trávicí trakt zcela odlišný, včetně složení tr. enzymů. To vše hovoří naprosto jednoznačně. Maso špatně tráví a vznikají v zažívání látky , které významě škodí.
Někteří lidé mají zase mozek...a nemyslí :-D
položravec... :D prosím odkaz na tenhle výzkum. Maso sme si osvojili tepelně upravovat (takže odpadá špatný trávení) a děláme to statisíce let. Během evoluce která probíhá neustále sme se tomu přizpůsobily za tu dobu. Za tu dobu se změnil se chrup, žvýkací svaly... drápy atp. zase nemáme protože sme si osvojili používat různé nástroje). Kdyby tenkrát nežraly maso, tak tady možná dneska ani nejsme... protože než se z nás stali zemědělci byli jsme lovci a sběrači. A sbírat se nedalo celej rok neustále.
Jestli někomu maso vadí, ať ho nejí. Je mi úplně jedno, jaké výzkumy kdo podnikl - mně maso vyhovuje a dovedu si opatřit takové, které je z řádného chovu - nikoliv ty nahrážky v supermarketech. A stejně tak piju hodně mléka - kravské i kozí a hlavně syrové. S trávením problémy nemám a se zdravím už vůbec ne. *16*
Miloši, píšeš nesmysly. Člověk je vybaven i špičáky i stoličkami. Kromě toho býložravci mají delší střeva. Člověk je všežravec a správný způsob života spočívá mj. I v nalezení správné rovnováhy v podílech stravy. Nikoliv ve vypuštění kterékoliv složky úplně.
Když už máme jít do historie, vždy tu byli sběrači a lovci. Jedli jsme maso a jedli jsme plody a rostliny. Jsme všežravci a v přiměřené míře by jsme měli jíst všechno.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama