Prostreno.cz

Schopnosti rybího oleje, které vás přesvědčí k jeho pravidelné konzumaci

Na rybí tuk nevzpomíná většina lidí právě v dobrém. Je ale načase všechny negativní emoce hodit za hlavu! Tenhle přírodní zázrak vás ochrání před depresí, zlepší vám paměť, zlikviduje vrásky a ještě vám pomůže zhubnout.

Také vás v dětství babička nutila polykat lžíci rybího oleje? I když vám stoprocentně moc nechutnal, věřte, že ta dobrá duše to s vámi myslela dobře. Tuk získávaný většinou z lososů, sleďů, makrel, sardinek a ančoviček patří mezi nejbohatší zdroje omega-3 mastných kyselin. Podle amerických vědců z Harvardovy univerzity je právě nedostatek těchto kyselin jednou z deseti nejčastějších příčin úmrtí. A to je pádný důvod, proč rybí olej konzumovat pravidelně, nemyslíte? Co všechno získáte, když ho vezmete na milost?

Nižší pravděpodobnost depresí a duševních chorob

Rybí tuk působí na nervy přímo blahodárně. Tedy alespoň tak by se dal zjednodušeně citovat závěr studie publikovaný v časopise Nutritional Neuroscience. V něm se uvádí, že tekutý přírodní produkt snižuje symptomy duševních onemocnění a depresí, včetně těch poporodních. Je také přirozenou léčbou bipolárních a afektivních poruch, doporučuje se „užívat“ i při hyperaktivitě.

Zlepšení paměti. A rozhodně ne zanedbatelné

Další výzkum, tentokrát zveřejněný v magazínu PloS ONE, sděluje, že jedinci, kteří konzumují doplňky stravy obsahující rybí olej, už po šesti měsících vykazují zlepšení paměti o celých 23 %. Ani tento mozkový doping nelze jen tak přehlížet!

Dokonalý vzhled, který jenom uvítáte

Běžně používáte široký sortiment omlazujících krémů, sér a jim podobných kosmetických zlepšováků? Možná se všechny dají nahradit. Je prokázáno, že „rybí mazadlo“ díky obsaženým výživným látkám a vitaminům přispívá k jemnější a pružnější struktuře pokožky. Rovněž pomáhá předcházet předčasnému stárnutí a eliminuje tvorbu vrásek. V souvislosti s rybím tukem se mluví dokonce i o spolehlivé léčbě akné.  Lékaři jsou toho názoru, že stačí denní příjem třech gramů a pupínky „berou nohy na ramena“!

Překvapivá podpora hubnutí

Když je řeč o hubnutí, tak je každá pomoc dobrá. Pokud i vy máte redukci váhy v plánu, nezapomínejte na rybí zázrak. Australská studie, o níž byste se dočetli v odborném magazínu American Journal of Clinical Nutrition, uvádí, že konzumace zmíněného tuku v kombinaci s pravidelným cvičením a vhodnou stravou urychluje metabolické funkce a zároveň prospívá srdečnímu zdraví. S tím souhlasí i výzkumníci z Francie. Ti tvrdí, že ke snížení indexu tělesné hmotnosti vám pomůže „užívat“ šest gramů po dobu třech týdnů.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba