Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Příjem omega-3 mastných kyselin je třeba mít pod kontrolou
Vejce jezte s klidem i tři denně. Ne smažená, ale vařená na hniličku - tehdy se k nim metabolismus chová pro tělo nejoptimálněji. Jinak je zpracovává. Je v nich také draslík a další věci. Metabolismus je schopen z běžných potravin vstřebat jen 3 % draslíku - je proto nanejvýš vhodné konzumovat ho v tabletkách upravených pro zvýšené vstřebávání. Těch úprav je minimálně šest. Například draslík v chelátové úpravě. Kdo mívá křeče v lýtkách má málo draslíku a řídnou mu kosti. Někdo má vadu tvorby chelátů. Jádra, semena, je samozřejmě také smysluplné konzumovat. Mandlová jádra maximálně dvě každé dvě hodiny. Jádra vlašských ořechů nebo pekanová jen několik denně, protože jsou tučná. Nyní jsem si oblíbil para ořechy. Dobré je, že minimálně vlašská jádra snižují hladinu cholesterolu. A listovou zeleninu či špenát jako přílohu ke knedlo vepřo, nebo uzenému. Samostatně odpoledně lístky nějaké drobné zeleniny, běžně v supermarketech nabalíčkovaných. Třeba polníček, hlávkový salát. Nejdříve nechat min 10 minut odmočit ve vlažné vodě. Vodu vylít a lístky proprat v další dávce vlažné vody. Tak lístky zbavíte jakoby ulit drobných zvířáteček, která jsou vždy na povrchu. To platí například i o rajčatech, jablkách, hroznech vinné révy. Rajčata na asi 15 vteřin spařit a pak je oloupat - jinak se nedá odstranit jejich postřik. Jablka oloupat. V listové zelenině je vitamin K2 a vláknina minimálně. Citrusy jím denně dva. Ráno citrón a po obědě menší grapefruit nebo půlku většího. Ke grapefruitu by bylo záhodno přisypat půl lžičky jedlé sody kvůli odkyselení organismu a zabránění vzniku rakovinového bujení. Ovoce obsahuje na rozdíl od zeleniny kyseliny, ke kterým se musí metabolismus chovat jako k jedům - musí je vyloučit. Citrón a asi i limetka je však jiný - má pH 7,3, tedy organismus neokyseluje. Ovoce konzumovat ráno či dopoledne a zeleninu odpoledne nebo večer. Nemíchat je - metabolismus umí trávit buď to či to. A často se stává, že ve střevech některá složka hnije. Jídla mají být jednoduchá. Ráno vymačkat citrón do zeleného čaje. Čaji to dodá výbornou chuť a citrón zvyšuje účinek zeleného čaje. Onoho vlažného čaje vypijte 7 deci, a až po půl hodině něco jezte. Těch 7 deci je nutných, aby se lymfatický systém zaplnil tekutinou a mohl ten den začít normálně fungovat. Já to tak dělám dlouho. Jsem důchodce a možná proto, že se stravuji jak zde píši, mám jen jemné vrásky. Lidé se běžně zabíjejí jídlem. Česká kuchyně zkracuje život o 25 let. Grapefruit snižuje účinnost některých léků. Z citrónu je nejzdravější bílá část kůry. Je sladká o obsahuje vitamin PP, který je zdravější než vitamín C. V bílé části je PP pro to, že zamezuje degradaci vitamínu C oxidací. Děti se mohou po bílé části utlouct. Vhodné jsou na to samozřejmě citróny se silnou slupkou. Povrch oloupat, vnitřek vyškrábnout. Je to trochu pracné. S vitamínem C to netřeba přehánět, například zvyšovat dávku při chřipce nebo jiné nemoci, protože játra ho pustí do metabolismu jen určité množství. Vitamin C zdraví prospívá jen při dlouhodobější konzumaci. Pes si dokáže v metabolismu vytvořit céčko sám. My ne.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama