S příchodem chladného počasí začíná spousta znás podceňovat důležitost pitného režimu a hydratace organismu. Ačkoli drtivou většinu tekutin bychom měli přijmout z vody, pomoci nám mohou i některé potraviny.
Která jídla jsou největšími nepřáteli dehydratace a mohou nám s pitným režimem výrazně pomoci?
Okurka
Tahle dostupná a nijak drahá zelenina je v podstatě tvořena vodou, takže si z ní salát dopřejte, kdykoli vás popadne chuť. Navíc obsahuje vitamin C a nakrájená na plátky prospívá naší pleti (odstraňuje otok z očí nebo čistí pokožku).
Rajčata
Podobně jako okurka nemají rajčata téměř žádné kalorie, zato jsou plné vody. A také jsou bohaté na důležité antioxidanty a vitaminy. Nejlepší jsou samozřejmě v sezoně, ale bchodech stále seženete rajčata, která chutí i barvou připomínají ta z babiččiny zahrady.
Lilek
Další z téměř ideálních druhů zeleniny – málo kalorií, spousta vody, navíc i vláknina a nějaké ty tělu prospěšné látky. Vyhněte se ovšem receptům, v nichž se lilek smaží, pak si totiž můžete o dietním jídle nechat jen zdát…
Vodní meloun
Jak už název napovídá, je meloun tvořen převážně vodou – téměř 92 %. A navíc tahle dobrota skrývá i důležité minerály, jako je vápník, hořčík nebo draslík. Dopřát si ho můžete nejen v létě.
Ananas
A jako poslední je tu zástupce exotických druhů ovoce. Ananas kromě spousty vody obsahuje také důležité antioxidanty, působí příznivě na zažívání, ale také například protizánětlivě.
Sledujte nás na sociálních sítích: