Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Umělá sladidla jsou cestou do spárů obezity
Už dávno byl popsán mechanizmus tloustnutí při konzumaci umělých sladidel: Produkce inzulínu je řízena kromě cukru v krvi i signálem z mozku na sladkou chuť. Mozek tedy povzbudí produkci inzulínu, který "zlikviduje" cukr v krvi, který mohl ještě dlouho vzbuzovat pocit nasycení. Člověk dostane hlad a jde se najíst...
Tomáši, máte pravdu. Ale o to přece výrobcům " otravin " jde. Přimět " ovčany " v vyšší konzumaci, tudíž k vyšším ziskům. ;-)
Nějaká skutečná studie? Ne(za/pod)placená výrobcem toho čí onoho? Dvojitě zaslepená? Nebo jen takové to "odborníci říkají...".
Čím sladit při diabetu?Stevie,nebo stevalin?
Nejvíce mi chutná DiaChrom červený a tu a tam obyčejný sacharin.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama