Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Jeřabiny jsou mylně označovány za jedovaté
Jako kompot nebo jam jsou lahůdkové. Používám je jako brusinky.🎶
Umíte mi vysvětlit rozdíl mezi "jedlými" jeřabinami, které jsou pouze trpké a jeřabinami obyčejnými, které jsou nechutně hořké? Děkuji
"Plané" jeřabiny nejsou chutné, jsou trpké a kyselé. Plody moravského jeřábu (Sorbus aucuparia var. moravica) nejsou trpké a jsou mnohem chutnější, tedy vhodnější na zpracování. Proto jsou označovány jako jedlé. A ještě upřesnění, nejde o peckovice, ale malvice, stejně jako jablka nebo hrušky. Jen jsou výrazně menší.
Rozdíl je ve tvaru listů. Ty s hladkými okraji jsou hořké a ty se zoubkovanými okraji dobré.
A kdo je označil za jedovaté? Kterej šílenec? Moje babička je odjakživa zavařovala spolu s hruškama a byla to dobrota.
Jestliže jsou jeřabiny příbuzné spíše s jablky, či s hruškami, proč autor mluví o peckovinách? Nejsou to tedy ani bobule, ani peckoviny, ale malvičky
ano, jsou skvělé
Jeřabiny jsou dvojí jedle a toxické.Já jsem snědl ty toxické a skončil jsem v nemocnici,Následky byly hrozné.
Jsou výborné do koláče.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama