Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Vedlejší účinky konzumace červené řepy
Malinovku z červené řepy máme doma rádi všichni a tuto šťavu vyrábím každý rok ,vždy po sklizni.
Červenou řepu používám tak jednou týdně a je to jedno Jak v polévce, salát nebo zapečenou s ostatní zeleninou.
Červenou řepu jím pouze zavařenou,například k šunkoflekům. 😋
Červenou řepu dělám ve formě salátu jedině že syrové , někdy přidám třeba česnek , křen , mrkev , ochutíme solí , pepřem , zakysanou smetanou , zakápnutý citronovou šťávou ,, , , je to výborná příloha , nebo jen tak samotný salát , když vás ,, honí mlsná" 😀👍🥰🙈
červenou řepu vařenou s křenem jako salát a zavařenou v nálevu
Před 28 lety jsem začal se studiem knih, které za více než 70 let (!) svého intenzívního vědeckého bádání napsal doktor Norman Walker. Nikdo na světě se s ním délkou, intenzitou a obsáhlostí výzkumu nemůže rovnat. Měl samozřejmě početní tým spolupracovníků, laboratoře, farmy i zpětnou vazbu těch, které vyléčil z problémů, na které byla běžná lékařská věda krátká. Ve svých knihách popisuje pouze dobře ověřené výsledky vlastních výzkumů, žádné pitomé teorie ze škol. Poslední knihu napsal, když mu bylo 99.5 roku. Z jeho poznatků čerpá nekonečná řada autorů celého světa. Kdyby Walker četl tento šílený článek, měl by možná chuť nakopat autorce tohoto šíleného článku zadek. Ne vše. co zde píše je nepravda, ale vcelku je to běs a hrůza. Doporučovat jakousi nečerstvou řepnou šťávu z obchodu nebo dokonce v prášku? Jediný opravdu zdravý způsob konzumace řepy je pití čerstvých šťáv a konzumace syrové řepy například v salátu. Strašit onemocnění dnou při nadměrném pití šťáv je hloupé a trestuhodné. Příčinou této nemoci je totiž vysoká koncentrace kyseliny močové, která je odpadovým produktem při konzumaci masa, případně alkoholu atd. Svalovina ji "nasaje" jako houba vodu a když dojde k bodu nasycení, vytvoří se bolest způsobující krystalky. Pokud jde o autorkou zmiňovanou kyselinu šťavelovou, může jít o problém při časté konzumaci vařeného špenátu (nikoliv řepy), kdy vzniknou krystalky dráždící ledviny. Ty potom mohou způsobit bolest, případně se podílet na problému s pomočováním. Při konzumaci špenátu syrového či pití čerstvé šťávy je však kyselina šťavelová tělu velmi prospěšná. Za 28 let jsem vypil cca 2000 litrů ovocných a zeleninových šťáv. Dělat si denně čerstvé šťávy je nepohodlné, ale měl jsem období, kdy jsem vydržel i půl roku v kuse. Před 5 lety mě začaly problémy s křečovými žilami, hlavně černé metličky kolem kotníků. Pil jsem denně litr šťávy z řepy a mrkve, částečně okurky, občas jsem tuto kombinaci zaměnil za mrkev a celer. Po 4 měsících se metličky ztratily, nohy vypadaly zdravě a ztratily se i oranžové skvrny na nártu. Za tu dobu jsem vypil minimálně 30 až 40 litrů šťávy z červené řepy a nějaký negativní dopad absolutně nepřipadal v úvahu. Když mě potom můj lékař poslal na krev a provedl další vyšetření, nevěřil vlastním očím. Před 12 lety jsem měl velké problémy s koleny. Tisíce vyhozených peněz v lékárně k ničemu. Tak jsem podle Walkera začal pít denně minimálně půl litru čerstvé grepové šťávy obsahující kyselinu salicylovou, která mi během 6 měsíců rozpustila v kloubech usazený anorganický vápník a bylo po artróze. Takových zázraků jsem díky knihám doktora Walkera zažil já i mé okolí spoustu.
Dobrý den, chci se vás zeptat jestli je zdravé jíst 3x týdně polévku z červené řepy, nikdy dříve jsem jí nemusel. Teď nemohu přestat. Děkuji předem za odpověď. Honza
Můžete mi prosím poslat kontakt na ty knihy? Děkuju
Dáša Křížová - stačí si zadat do vyhledávače jméno autora a ty knihy vám to najde.
Eva ďakujem, že ste uverejnili tieto slová.
Ano, musím potvrdit, že vše, co píšete, je pravda. Dříve jsem se tomu také hodně věnovala, zdravotní problémy mě zase donutily lecos přehodnotit a chtěla bych se k tomu zase vrátit. Můžete mi, prosím, napsat, jaký odšťavňovač používáte? Ne každý je kvalitní. Děkuji.
Červenou řepu máme rádi nákladnou, dále salát se zelím a řekou nakládání a grilovaná je úžasná.
Dobrý den, dělám salát z řepy, červenou řepu na jemno nastrouhanou,jedno jablko, šťáva z citrónu, lžička medu a vlašské ořechy, zamíchat a vynikající salát si zamilujete.
Jím a piji šťávu z červené řepy velice rád! Každý rok ji pěstujeme.
Salát z vařené červené řepy, zkoušela jsem i placičky, je výborná.
Pijem rada napoj z repy
Výborná
Mám rada cviklu varenu aj surovú. Ale je pravda,že vždy po jej konzumácii mám problémý s DNou(zápal kĺbikov na palcoch na nohách) škoda 😌
koupená přírodní malinovka je také z řepy
Spark vdaka za zrozumitelny text a priblizenie k problematike. Velmi pekne ste to napisali.
Nakládám ji už 30 let na sladkokyselou. Miluju ji v salátu který si ode mne napsaly už tři rodiny. Zkusila jsem i chipsy ale lepily se mi na patro tak už ne. Doporučuju.
Malinovka asi nebude z červené řepy, ale malin. Červenou řepu mám velmi rád i jako šťávu.
Miluji ke všemu k čemu se hodí. I samotnou.
Pak to neni malinovka ale "řepovka" nicméně vyborna a zdrava
Šťávu děláme každý rok a je vynikající
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama