Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Nejzdravější oleje na vaření
hádky bytostně nesnáším , proto je nepěstuji
olej na vaření ?! tak určitě ... když už tak laskavě na smažení ... a v tu chvílí tuk ... respektive sádlo :-D
Řepkový olej byl ještě nedávno ten "nejlepší", byl všude. Po volbách se to změnilo. V kuchyni jsem vždy dával přednost slunečnicovému. Olivový je možná zdravý, ale na chuť jsem mu nepřišel, něco co mi vadí z něho cítím.
Řepkový používám 40 let
Na vaření jedině řepkový. Do salátů olivový
Olej len do majonézy inak bravčovú masť
jedině řepkový na vaření olivový do salátu.
Nejzdravější je OLEJ SEZAMOVÝ
SEZAMOVÝ JEDINĚ ZA STUDENA, jinak řepkový, který snese až 220 stupňů
Já používám nejraději rýžový
Kokosový a sezamový nejlepší
Hroznový olej
Já používám nejvíce rýžový
Krom řepkového oleje používám také ghi a sádlo z farmy.Proste to střídám
To samé jako paní Jitka
V naší rodině používáme pravidelně slunečnicoví olej.
V naší rodině používám jen olivovY olej ,
Chybou je preberať články bez (odborných) úprav zo zdrojov mimo CZ a SK, ale aj EÚ. Výsledok: niektoré odporúčania nie sú správne! 1. Olivové oleje sú nielen panenské, vhodné najmä do studenej kuchyne a do mierne teplých jedál, ale aj rafinované, vhodné na bežnú tepelnú úpravu. Takýmito sú aj oleje z olivových výliskov (pomacel, ale ich kvalita je problematická. V článku chýba aj dôležité upozornenie na rôznu kvalitu olivových olejov z hľadiska ich pôvodu (výborné sú napr. z Kréty, naopak, problematické sú oleje vyrobené zo zdrojov z EÚ a mimo EÚ, čiže zmesky). 2. Slnečnicové oleje sú a) klasické, nevhodné na tepelnú úpravu pri vysokej teplote (pre vysoký obsah nenasýtených mastných kyselinl, a potom b) z vysľachtenej slnečnice, svojim zložením blízke olivovému oleju a vhodné na smaženie (majú vysoký obsah mononasytenych MK). U nás je to Fritol a Klátovský olej. 3. Aj repkové oleje mame bežné, aj za studena lisované. 4. Na bežnú kuchynskú úpravu používať avokadový, hroznový či iné kvalitné, ale drahé oleje, je neekonomické. Pozn.: Už roky používame Klátovský slnečnicový olej, prip. fritovací, potom zmes Klátovského (50 %), repkového (40 %) a olivového (10 %) oleja a do studených jedál extra virgin olivový olej lisovaný za studena, ako aj zmes olivového, tekvicového, mandľového, hroznového oleja.
Převážně řepkový, doplňují olivovy
Vyzkoušela jsem dost olejů a tuků,ale vyhrál řepkový.Vydrzi vyšší teplotu,výrobek je křupavý a chutný.
Převážně dušená masa na olivovém, saláty dochucuji také olivovým, smažím jen na řepkovém.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama