Prostreno.cz

Komentáře k článku

Avatar
Avatar
xxkouckaxx 04.05.2022

hádky bytostně nesnáším , proto je nepěstuji

Avatar
filda 04.05.2022

olej na vaření ?! tak určitě ... když už tak laskavě na smažení ... a v tu chvílí tuk ... respektive sádlo :-D

Avatar
Petr 04.05.2022

Řepkový olej byl ještě nedávno ten "nejlepší", byl všude. Po volbách se to změnilo. V kuchyni jsem vždy dával přednost slunečnicovému. Olivový je možná zdravý, ale na chuť jsem mu nepřišel, něco co mi vadí z něho cítím.

Avatar
Drábková Stanislava 04.05.2022

Řepkový používám 40 let

Avatar
Alen 04.05.2022

Na vaření jedině řepkový. Do salátů olivový

Avatar
Xl 04.05.2022

Olej len do majonézy inak bravčovú masť

Avatar
Zbyněk 04.05.2022

jedině řepkový na vaření olivový do salátu.

Avatar
Mirek 05.05.2022

Nejzdravější je OLEJ SEZAMOVÝ

Avatar
Mirek 05.05.2022

SEZAMOVÝ JEDINĚ ZA STUDENA, jinak řepkový, který snese až 220 stupňů

Avatar
Viki 05.05.2022

Já používám nejraději rýžový

Avatar
Karel Kubovec piju pouze cognac👍 05.05.2022

Kokosový a sezamový nejlepší

Avatar
Alena Koubková 05.05.2022

Hroznový olej

Avatar
Alena Koubková Alena Koubková 05.05.2022

Hroznový olej

Avatar
Irena Suchá 05.05.2022

Já používám nejvíce rýžový

Avatar
Jitka 05.05.2022

Krom řepkového oleje používám také ghi a sádlo z farmy.Proste to střídám

Avatar
Bedřich Paur 05.05.2022

To samé jako paní Jitka

Avatar
Pavel 05.05.2022

V naší rodině používáme pravidelně slunečnicoví olej.

Avatar
Olga Karabinova 05.05.2022

V naší rodině používám jen olivovY olej ,

Avatar
Viliam Olga Karabinova 05.05.2022

Chybou je preberať články bez (odborných) úprav zo zdrojov mimo CZ a SK, ale aj EÚ. Výsledok: niektoré odporúčania nie sú správne! 1. Olivové oleje sú nielen panenské, vhodné najmä do studenej kuchyne a do mierne teplých jedál, ale aj rafinované, vhodné na bežnú tepelnú úpravu. Takýmito sú aj oleje z olivových výliskov (pomacel, ale ich kvalita je problematická. V článku chýba aj dôležité upozornenie na rôznu kvalitu olivových olejov z hľadiska ich pôvodu (výborné sú napr. z Kréty, naopak, problematické sú oleje vyrobené zo zdrojov z EÚ a mimo EÚ, čiže zmesky). 2. Slnečnicové oleje sú a) klasické, nevhodné na tepelnú úpravu pri vysokej teplote (pre vysoký obsah nenasýtených mastných kyselinl, a potom b) z vysľachtenej slnečnice, svojim zložením blízke olivovému oleju a vhodné na smaženie (majú vysoký obsah mononasytenych MK). U nás je to Fritol a Klátovský olej. 3. Aj repkové oleje mame bežné, aj za studena lisované. 4. Na bežnú kuchynskú úpravu používať avokadový, hroznový či iné kvalitné, ale drahé oleje, je neekonomické. Pozn.: Už roky používame Klátovský slnečnicový olej, prip. fritovací, potom zmes Klátovského (50 %), repkového (40 %) a olivového (10 %) oleja a do studených jedál extra virgin olivový olej lisovaný za studena, ako aj zmes olivového, tekvicového, mandľového, hroznového oleja.

Avatar
Zdenek 05.05.2022

Převážně řepkový, doplňují olivovy

Avatar
Bohumila Patejdlova 05.05.2022

Vyzkoušela jsem dost olejů a tuků,ale vyhrál řepkový.Vydrzi vyšší teplotu,výrobek je křupavý a chutný.

Avatar
Hana Pěchoučková 05.05.2022

Převážně dušená masa na olivovém, saláty dochucuji také olivovým, smažím jen na řepkovém.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba