Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Výběr zdravého oleje na vaření není snadný
Ačkoliv lidé používají na smažení ve velkém slunečnicový i řepkový, hodí se na něj pouze jeden z nich, a to olej řepkový. Pro někoho bude zřejmě překvapivé, že slunečnicový olej není na smažení vůbec vhodný. Je to proto, že se velmi snadno připaluje. Výjimku tvoří pouze jeden typ slunečnicového oleje, a to takzvaný HOSO, což je zkratka pro olej s vysokým podílem olejové kyseliny. Ten se ale v Česku téměř neprodává, typický je pro USA, kde je lisován z nových odrůd slunečnic. Není však nutno smažit vždy jen na rostlinném oleji. Skvělou variantou je také sádlo, a to zejména takové, které obsahuje velké množství nasycených mastných kyselin. Takové je totiž tužší a smaží se na něm velmi dobře. Používání sádla sice nedoporučují někteří odborníci na výživu, nicméně ukazuje se, že jeho použití není zdaleka tak škodlivé, jak se zdálo. Sádlo není jen tuk. Obsahuje řadu stopových prvků, například selen.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama